8 av 10 foretrekker ekte meierismør i julebaksten
Smaken av ekte meierismør trumfer margarin i julebaksten, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Hele 81 prosent av alle som har en preferanse, sier at de foretrekker julekaker bakt med smør.
Ingen tvil om hva som er mest populært
Smør utklasser margarin i smak når det kommer til klassiske julekaker som krumkaker, sandkaker og pepperkaker. Smaken av ekte smør faller særlig i smak av menn (83 prosent) og personer over 30 år (85 prosent).
Ifølge ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i MELK, er det gledelig å se at nordmenn verdsetter smaken av ekte smør, spesielt i høytiden.
– Julen handler om å kose seg litt ekstra, og det er tydelig at smaken av smør står høyt i kurs. Det gir en unik og autentisk smak som mange assosierer med gode tradisjoner, sier Glemminge Arnesen.
Smørtrend på fremmarsj
Salget av meierismør har hatt en markant oppgang på 7,3 prosent så langt i år, selv før julesesongen har startet. Dette kan skyldes en økende interesse for matlaging i hjemmet og et ønske om ekte, gode smaker.
– Nordmenn ser ut til å foretrekke ekte meierismør fremfor varianter av margarin når det gjelder julebakst. Når vi først skal unne oss noe godt i julen, setter vi god smak aller først, legger Glemminge Arnesen til.
Spørsmål: Når du spiser typiske julekaker som krumkaker, berlinerkaker, sandkaker, pepperkaker ol.l, foretrekker du kaker som er bakt med smør eller margarin?
Alle | Menn | Kvinner | 18-29 | 30-44 | 45-59 | 60+ | |
Smør | 81 | 83 | 80 | 69 | 85 | 86 | 81 |
Margarin | 19 | 17 | 20 | 31 | 15 | 14 | 19 |
* Andel av de som har en preferanse (3 av 4 har en preferanse)
Landsrepresentativ undersøkelse av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter i november 2024, 1162 intervjuer
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noOm Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
5 smarte tips for en sunn start på året17.1.2025 03:00:00 CET | Pressemelding
Et nytt år er ofte forbundet med nye mål og muligheter. Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver ved Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK), deler sine beste råd for å kickstarte året med sunne vaner. Hun trekker frem både trender og forskning for å gi tips som er både praktiske og motiverende over tid.
Matskam øker i julen: Kvinner topper statistikken27.12.2024 04:00:00 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at stadig flere føler på dårlig samvittighet for maten de spiser i desember. Over halvparten av oss – 59 prosent – sier at vi kjenner på matskam i forbindelse med julen, en økning fra 51 prosent i fjor. Verst står det til for kvinner.
Riskrem - dessertfavoritt på julaften21.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Riskrem er og blir nordmenns store juledessert. Over halvparten av oss, hele 54 prosent, har denne klassikeren på bordet på julaften. Det viser en ny undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
6 grep for mindre matsvinn og dårlig samvittighet i jula18.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Mange handler inn altfor mye mat til jul, noe som fører til unødvendig matsvinn. Hele 43 prosent oppgir at å kaste mat i jula gir dem dårlig samvittighet, ifølge nye undersøkelser av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
5 gode nyheter for melk og meieri i 202417.12.2024 10:20:34 CET | Pressemelding
Det har vært et godt år for meierisektoren. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) har samlet de beste nyhetene. - 2024 har vært unikt, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom