Kartverket styrker samarbeidet med DNT
Kartverket flytter kartløsningen fra sin egen app «Hvor?» til Den Norske Turistforening sin populære turplanlegger UT.
– Vår hovedoppgave er å sørge for at kart og eiendomsinformasjon kommer til nytte i samfunnet. Da er det viktig at vi gjør det lett for andre å bruke våre data til å utvikle produkter som kan konkurrere i et internasjonalt marked. Gjennom samarbeidet med DNT viser vi hvordan samarbeid om deling av geografiske data kan gjøres, sier direktør Knut Bjørgaas i Kartverkets landdivisjon.
Ved å legge til rette for at DNT kan bruke kartene som i dag er tilgjengelig i den egenutviklede appen «Hvor?», kan Kartverket nå frigjøre ressurser til å holde liv i samfunnskritiske nasjonale fellesløsninger. Eksempler på slike løsninger er den nasjonale geoportalen Geonorge, Felles kartdatabase (FKB) og Nasjonal detaljert høydemodell.
– Vi ønsker velkomne gode forbrukertjenester basert på våre datasett, som det finnes mange eksempler på. Vi er derfor svært glade for at Den Norske Turistforening (DNT) og Kartverket har inngått en intensjonsavtale om overtakelse av funksjonaliteten i «Hvor?»-appen. Våre to organisasjoner har et etablert samarbeid gjennom flere ti-år, sier Bjørgaas.
– Vi er glade for avtalen som nå gjør at vi kan inkludere enda flere gode kartfunksjoner i UT-appen. UT er Norges største turplanlegger på nett og app, og vi i DNT jobber stadig med å utvikle den videre. Vi vet at det er mange som liker å bruke digitale tjenester for å planlegge tur og ferdes i naturen, og nå blir det enda flere grunner til å starte turen med UT, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.
Ingen oppdatering fra nyttår
Appen «Hvor?» fjernes fra App Store og Google Play fra årsskiftet når Kartverkets vedlikeholdsavtale avsluttes.
– Appen vil ikke slutte å virke med en gang, men brukere vil få jevnlige varsel om at de bør finne seg en annen kartapp, avslutter Bjørgaas.
– DNT tar sikte på å være klar med UT-appen i ny versjon fra sommeren 2025, sier Solvang.
Nøkkelord
Kontakter
Knut BjørgaasdirektørKartverkets landdivisjon
Tel:91 33 35 62knut.bjorgaas@kartverket.noAndreas Blaauw-HvalkommunikasjonsansvarlegDen Norske Turistforening (DNT)
Tel:48 45 05 26abh@dnt.noSissel Kanstadkommunikasjonsrådgivar og presseansvarlegkommunikasjonsavdelinga i Kartverket
Tel:51 85 88 28Tel:99 51 38 48sissel.kanstad@kartverket.noBilder
Lenker
Om oss
Kartverket blei etablert i 1773 og er den eldste tekniske etaten i Noreg som framleis er i drift. Oppgåvene våre har endra seg i takt med digitaliseringa av samfunnet. Vi er ei moderne og innovativ verksemd med blikk for framtida.
Følg pressemeldinger fra Kartverket
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kartverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kartverket
Kartverket gir seg ikkje, gjentar Nyvember-suksessen16.10.2024 15:36:16 CEST | Pressemelding
Språkrådet har kunngjort årsresultata over korleis statlege verksemder handhever språklova. Sjølv om Kartverket ikkje tar statleg og staseleg gull i 2023, er ikkje kampen over for 2024.
Høg vasstand i Drammen og indre Oslofjord 23. august5.9.2024 13:12:36 CEST | Pressemelding
Mange følgde spent med på vasstanden i Drammen fredag 23. august. Nokre hadde ein Elvefestival og eit tivoli å passe på, andre følgde med på båtar og brygger. Om femti år kan denne vasstanden vere ei årleg hending.
Sjømåler på Svalbard i sommer16.7.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
Det er fortsatt store områder på Svalbard med dårlige dybdedata og «hvite områder» som ikke er kartlagt i det hele tatt. Kartverket prioriterer å bruke hele sommersesongen til å sjømåle på Svalbard – fra midten av juni til slutten av september.
Havet stiger – kommunene må forberede seg1.7.2024 15:48:34 CEST | Pressemelding
Nye kartlag og data for havnivåendringer, og ny veileder fra DSB, gir kommunene grunnlag for hvordan de skal tilpasse seg et stigende havnivå og høye vannstander.
Rigger for vårflom med kartdata15.5.2024 16:01:45 CEST | Pressemelding
I flere kommuner har man både stål- og steinsatt seg etter flommen Hans for å være klare til å ta imot årets vårflom. Kartverkets data og de geografiske fellesløsningene brukes flittig i dette arbeidet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom