Havila Kystruten har cruiseindustriens beste matkonsept
Under den prestisjetunge Wave Awards i London mandag kveld, cruiseindustriens Oscar-utdeling, vant Havila Kystruten prisen for beste matkonsept.

Havila Kystruten var nominert i flere kategorier under Wave Awards i London mandag kveld, hvor selskapet til slutt ble tildelt prisen for «Best Cuisine», for sitt matkonsept. Prisen anerkjenner selskapets innsats for å tilby en unik og bærekraftig matopplevelse, inspirert av den rike norske naturen og tradisjonene.
Christian Gamsgrø, direktør for hotell- og kommersiell utvikling i Havila Kystruten, uttrykker stolthet etter utdelingen.
- Å motta prisen for 'Best Cuisine' er en stor ære for oss. Det bekrefter vårt engasjement for kvalitet og bærekraft i alt vi gjør. Vi ønsker å tilby våre gjester en smaksopplevelse som ikke bare minner dem om Norges vakre kyst, men som også støtter lokale produsenter og bærekraftige metoder, sier Gamsgrø.
Havila Kystruten har fokusert på å skape et matkonsept som fremhever lokale ingredienser og tradisjonelle oppskrifter, samtidig som de tilpasser seg moderne kosthold og preferanser.
- Vår filosofi er enkel: god mat skal være både velsmakende og bærekraftig, med sterkt fokus på å redusere matsvinn. Dette er en anerkjennelse av innsatsen til hele teamet vårt, fra kokker til servitører og de på land, som hver dag jobber for å gi våre gjester en uforglemmelig opplevelse, fortsetter Gamsgrø.
I tillegg fikk Havila Kystruten utmerkelsen «høyt anerkjent» innen kategorien beste spesialcruise bak selskapet Unforgettable Croatia som vant prisen i den kategorien, og Norge gikk av med seieren i kategorien «Beste destinasjon»
- Det er vanskelig å være uenig i at Norge er verdens beste destinasjon, og vi er glade for at vi har muligheten til å vise frem det beste av Norge til våre gjester, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.
- Og ikke minst er vi utrolig stolte over å ha mottatt prisen for «Best Cuisine» og å bli «høyt anerkjent» innen kategorien beste spesialcruise, til tross for at vi er et forholdsvis nytt selskap innen cruiseindustrien. Dette er et bevis på at vår satsning på bærekraft og kvalitet i produktet vi leverer til våre kunder blir lagt merke til, og det motiverer oss til å fortsette å tilby en unik opplevelse til våre gjester, og vi ser frem til å utvikle oss videre og dele de fantastiske smakene og opplevelsene som Norges kyst har å by på, avslutter han.
Wave Awards arrangeres årlig i London, og omtales som cruiseindustriens Oscar-utdeling. Årets utdeling var den 10. i rekken, og det er en jury bestående av eksperter, representanter fra cruiseindustrien og redaktører som stemmer frem vinnerne i hver kategori.
Nøkkelord
Kontakter
Lasse A. VangsteinKommunikasjons- og bærekraftsdirektør
Tel:+ 47 934 49 954lasse.vangstein@havila.noBilder

Om oss:
Havila Kystruten er et norskeid rederi som drifter fire av skipene på den historiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, med kystrutens mest miljøvennlige skip.
De fire nye skipene er lastet med en av verdens største batteripakker installert på et passasjerskip og kan seile opp til fire timer utslippsfritt og lydløst gjennom sårbare områder. Batteriene kan lades i havn med ren, norsk vannkraft, og i daglig drift kombineres bruken av batterier med flytende naturgass, som reduserer CO2-utslippene med over 35 %.
Skroget er designet for å være maksimalt energieffektive, og overskuddsvarme brukes for å varme opp skipene om bord. Maten om bord er lokalprodusert og levert av norske leverandører, og all unødvendig bruk av plast er unngått. Vi overgår allerede norske myndigheters krav for utslippsreduksjon på kystruten, og har som mål å være utslippsfrie i fremtiden.
Havila Kystruten er en del av Havila-konsernet som har en historie tilbake til 1950-tallet. Det startet når grunnlegger Per Sævik kjøpte sin første fiskebåt i tenårene. Fra fiskeri og sildefiske, er Havila nå et konsern innen skipsteknologi, offshore, transport og turisme. Sævik-familien er fortsatt majoritetseiere og involvert i den daglige driften av Havila Kystruten.
Følg pressemeldinger fra Havila Kystruten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Havila Kystruten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Havila Kystruten
Første artistslipp: Havila Blues Cruise 2026 med Havila Kystruten byr på stjernespekket line-up!20.6.2025 12:53:41 CEST | Pressemelding
De første artistnavnene er klare, og nedtellingen er i gang til en helt spesiell musikalsk reise langs norskekysten. Havila Kystruten inviterer til Havila Blues Cruise 2026, og denne gangen går turen om bord i det miljøvennlige skipet Havila Pollux.
Ønsker vekst i neste kontraktsperiode4.6.2025 12:00:50 CEST | Pressemelding
Med mål om vekst i neste kontraktsperiode på Kystruten Bergen – Kirkenes – Bergen har Havila Kystruten og HAV Group formalisert samarbeidet sitt. Sammen har de klare ambisjoner om lavere utslipp og høyere energieffektivitet på neste generasjons kystruteskip, og videreutvikling av dagens Havila Kystruten-flåte.
Presseinvitasjon: På kurs mot null2.6.2025 09:06:53 CEST | Pressemelding
HAV Group og Havila Kystruten har inngått et forpliktende samarbeid for å gjøre dagens kystruteflåte klimanøytral – ikke i en fjern fremtid, men her og nå. Under Nor-Shipping inviteres pressen til en presentasjon for bedre innsikt i samarbeidet, og for å se hvilke ambisjoner Havila Kystruten har for neste kystruteanbud.
Vekst i første kvartal27.5.2025 23:52:43 CEST | Pressemelding
Havila Kystruten kan vise til en resultatforbedring i første kvartal 2025, sammenlignet med året før. Dette kommer frem i selskapets kvartalsrapport som ble publisert tirsdag kveld.
Positivt driftsresultat i 202427.5.2025 23:50:24 CEST | Pressemelding
Havila Kystruten publiserte tirsdag sin integrerte års- og bærekraftsrapport for 2024, og kan vise til et positivt driftsresultat og reduserte utslipp langt over kravene i kystrutekontrakten med norske myndigheter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom