Vinnere: NM i frukt og grønt dagligvare
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i dag på Bjørvika ble premieutdelingen for NM i frukt og grønt dagligvare avholdt. Her er årets vinnere.
–NM i frukt og grønt dagligvare er en godt etablert konkurranse som har motivert og engasjert både kjeder, butikker og frukt- og grøntansvarlige til mersalg av frukt og grønt i en årrekke. Konkurransen arrangeres nå for 17. året på rad, opplyser Iselin Bogstrand Sagen prosjektleder for konkurransen som arrangeres OFG.
Plasseringer
Beste 5 om dagen-butikk over 1000 kvm
- 1.plass: Extra Langhus
- 2.plass: Coop Obs Tromsø
- 3.plass: Coop Mega Sjølyst
Beste 5 om dagen butikk under 999 kvm
- 1.plass: Joker Vats
- 2. plass: Matkroken Lierne
- 3. plass: Coop Prix Reine
Øvrige plasseringer:
- Beste 5 om dagen-butikk, årets nykommer: Rema 1000 Veitvet
- Beste 5 om dagen-kjede: Kiwi
- Beste 5 om dagen-nettbutikk: Meny
- Beste kjede på bruk av Nyt Norge: Spar/Eurospar
- Beste 5 om dagen-ambassadør: Patrik Karlsson fra Coop Prix Bestum
- Beste 5 om dagen-ambassadør, publikumsprisen: Margareth Boknaberg fra Meny Aksdal
Imponert over ambassadørpris-vinner
Erik Fagerlid stilte som juryformann for ambassadørprisen og har sammen med Guttorm Rebnes (dir. OFG) og Bendik Solum Whist (Bransjedirektør for dagligvare, Virke) latt seg imponere av ambassadørpris-vinneren Patrik Karlsson fra Coop Prix Bestum.
– Finaleheatet som ble intervjuet av juryen, var spesielt sterkt denne gangen. Juryen var allikevel ikke i tvil -og var enstemmig om at Patrik Karlsson måtte bli årets vinner. Juryen ble spesielt imponert over hans forståelse for lokalmarkedets behov - for hans primærkunder i Bestumområdet, forteller Erik Fagerlid og fortsetter;
– Patrik har et helt unikt engasjement for frukt og grønt. Han tilbyr smaksprøver, han gir opplæring i bruk av ulike produkter og han tenker matsvinn med raskt å redusere prisen om feks eplet har fått en liten skade.
Beste 5 om dagen-kjede
– Frukt og grønt er vår aller viktigste varegruppe, og de første kundene møter i butikkene våre. Vi er stolte av å være kjeden som selger mest frukt og grønt i Norge og har den beste bonusavtalen med KIWI PLUSS. Den aller viktigste jobben er det våre 710 butikker som gjør, og det er våre 14.500 medarbeidere som skal ha æren for dette. Prisen inspirerer oss til å fortsette det viktige arbeidet for å gjøre det lettere for kundene å velge sunt, sier kommunikasjonsdirektør Kristine Arvin fra Kiwi.
Les mer om kriteriene for kåringene her.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Kvinner spiser 30 % mer frukt og grønt enn menn29.11.2024 07:34:53 CET | Pressemelding
Undersøkelsen “5 a Day Europe”, som utføres årlig av Opplysningskontoret for Frukt og grønt (OFG) viser at kvinner spiser betydelig mer frukt og grønnsaker enn menn.* I snitt spiser kvinner 3,7 porsjoner om dagen, mens menn bare spiser 2,9 porsjoner – dette utgjør en forskjell på hele 30 %.
Nordmenn spiser mer frukt og grønt – men ligger fortsatt bak britene27.11.2024 09:27:04 CET | Pressemelding
Undersøkelsen 5 a Day Europe* som gjennomføres på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), viser for 2024 en positiv utvikling i nordmenns frukt- og grøntinntak, men likevel er vi et godt stykke bak mange andre land i Europa, særlig sammenlignet med britene, som spiser aller mest. Grøntløftet pekes på som en del av løsningen.
Oppgaven til Årets Grønne Kokk 2025 er klar1.11.2024 08:06:01 CET | Pressemelding
Kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 arrangeres for 10. gang den 19. mars 2025 på Umami Arena på Lillestrøm. Konkurransen setter fokus spesielt på de norske grønne råvarene og skal inspirere til økt bruk av frukt og grønt. Nå er oppgaven klar og alle landets kokker inviteres til å kvalifisere seg.
Nå spiser vi mer frukt og grønt24.10.2024 09:37:14 CEST | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) presenterte i dag svært positive tall for forbruk av frukt og grønnsaker. For første gang siden 2019 peker tallene oppover, etter flere år med bekymringsfulle nedganger og et alarmerende lavt tall i fjor. Nå har forbruket steget betraktelig.
I dag er det Verdens frukt- og grønnsaksdag18.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemelding
18. oktober markeres World Fruit and Vegetable Day i over 30 land. Dagen er initiert av alliansen AIAM5 (http://ifava.org/), som jobber globalt for fokus på økt inntak av frukt og grønnsaker. Årets tema, «Eat Fruits and Vegetables. More hydration, More life», fremhever viktigheten av et sunt kosthold for god helse
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom