OBOS

Opptur på Oppsal

Del

Obos’ syv kjøpesentre kan feire en omsetningsoppgang på 4 prosent hittil i år. Størst grunn til jubel er det på Oppsal der man har fått full uttelling for en rekke nye tiltak.

Vekstvinner: Både besøkstallene og omsetningstallene på Oppsal peker oppover i 2024.
Vekstvinner: Både besøkstallene og omsetningstallene på Oppsal peker oppover i 2024.

Det er Obos-porteføljens minste senter, men med den klart største veksten. Bare se på tallene:

  • Oppsal Senter hadde en omsetningsvekst på 26 prosent i september sammenlignet med samme periode i fjor.
  • For hele tredjekvartal er veksten på 20 prosent sammenlignet med fjoråret.
  • Veksten hittil i år er 14 prosent høyere enn i tilsvarende i 2023.
  • Besøkstallene sier det samme. 13 prosent flere besøk i tredjekvartal og 11 prosent flere i årets ni første måneder.

– Vi har klart å gjøre Oppsal Senter til den naturlige møteplassen for lokalbefolkningen, sier Thor L. Bareksten, direktør for forvaltning i Obos Eiendom.

Nøkkelen til god vekst

OBOS Eiendom har jobbet over tid for å skape en best mulig butikkmiks for senteret. Det er viktig å ha «melk og brød», men senteret må også ha noe gode nisjebutikker, som Pers Sport og Flyttefoten Bruktbutikk.

Senterleder Silje Nordgård Aspen forteller at utviklingen selvsagt skjer i samråd med innbyggerne.

– Det har eksempelvis vært et stort ønske fra lokalbefolkningen om å få på plass en ny grønnsaksbutikk – og det fikk vi på plass i august. God vekst kommer som følge av en rekke nye gode konsepter og optimalisering av eksisterende butikker, sier Aspen.

– Betyr mye

Totalt sett var tredjekvartal på det jevne for hele porteføljen av Obos-kjøpesentre. En samlet omsetning på 3,17 milliarder kroner i årets ni første måneder er snaut 4 prosent bedre enn tilsvarende periode i fjor.

September-tallene viser en nedgang på 1,57 prosent i omsetning, mens besøkstallene er 0,9 prosent lavere. Korrigert for en handledag mindre så peker pilene likevel så vidt oppover.

Det er Manglerud Senter som trekker totalen litt ned. Der er besøkstallene 6 prosent lavere i årets ni første måneder sammenlignet med i fjor, mens omsetningen hittil i år er lik samme periode i fjor. Primært skyldes dette at noen butikker har holdt stengt.

– Våre kjøpesentre betyr mye for vår totale næringsportefølje og den totale økonomien i OBOS.  Det at kundene, og medlemmene, velger oss gjør at vi kan stå sterkere i den krevende markedsituasjonen det nå er på boligmarkedet, sier Thor L. Bareksten.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vekstvinner: Både besøkstallene og omsetningstallene på Oppsal peker oppover i 2024.
Vekstvinner: Både besøkstallene og omsetningstallene på Oppsal peker oppover i 2024.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye