Dyrebeskyttelsen Norge feirer 165 år
Siden 1859 har Dyrebeskyttelsen Norge kjempet for en bedre dyrevelferd. I store deler av landet vil frivillige på 165-årsdagen den 17. oktober ha lokale arrangementer.
Dyrebeskyttelsen Norge har opptil 3000 frivillige og 25 lokalavdelinger fra Mandal i sør til Finnmark i nord.
Flere lokalavdelinger har egne hjelpesentre og inviterer til åpen dag (Tromsø, Mo i Rana, Ringerike, Oslo og Akershus og Mandal), andre lokalavdelinger står på stand som på kjøpesenter eller sentrumsnært (Møre og Romsdal, Lillehammer og omegn, Telemark, Nord-Jæren og Bergen og Hordaland) eller har frivillig-kveld (Lyngdal og Farsund).
Alle lokalavdelinger informerer om sitt arbeid for hjemløse og forvillede dyr.
Inspirert av England
«Foreningen mot Mishandling av Dyr» ble startet under foreningens første medlemsmøte den 17. oktober 1859. Grosserer David Graah hadde vært i England og latt seg inspirere av dyrevelferdsgrupper. Han fikk en løpeseddel om dyrevelferd, oversatt til norsk. «Vær ikke haard mot Dyrene» som ble delt ut med flere aviser, ble starten for Dyrebeskyttelsen Norge.
Båndene til England er fortsatt sterke. I kjølvannet av fjorårets høyesterettsdom som konkluderte med at avl på hunderasen cavalier king charles spaniel er forbudt, ble Dyrebeskyttelsen Norge invitert av All-party Parliamentary Dog Advisory Group til det britiske parlamentet like før jul i fjor for å snakke om vårt arbeid for sunn og etisk hundeavl.
Store dyrevelferdsseiere
Dyrebeskyttelsen Norge er landets største og eldste dyrevelferdsorganisasjon og den eneste landsdekkende som jobber med praktisk dyrevelferd. Frivillige i Dyrebeskyttelsen Norge hjalp mer enn 5000 eierløse dyr i 2023 til en samlet kostnad på 33,5 millioner kroner.
På slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet var anmeldelser av dyremishandling høyt prioritert, og det ble jobbet med å få på plass skjerpede lovbestemmelser for dyreplageri, for eksempel forbud mot kupering av hale på hest, transport av dyr med jernbane og dampskip, og hester brukt som transportmiddel.
Fremtidig dyrevelferd
I 2023 kunne Dyrebeskyttelsen Norge markere flere store dyrevelferdsseiere som endelig avvikling av pelsdyrnæringen, forbud mot avl på hunderasen cavalier king charles spaniel og katterasen scottish fold, etableringen av Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge, som er landets første veterinærklinikk for dyr av vanskeligstilte eiere, og innsatsen til våre frivillige med å hjelpe dyr i nød.
Blant Dyrebeskyttelsen Norges viktigste interessepolitiske saker i tiden fremover er obligatorisk ID-merking av familiedyr, etisk hundeavl, reduksjon av dyrepåkjørsler og etablering av et 3R-senter.
For mer informasjon eller intervjuer, vennligst ta kontakt med lokalavdelingen direkte eller kommunikasjonsansvarlig sentralt.
Nøkkelord
Kontakter
Martin Aasen WrightKommunikasjonsansvarligDyrebeskyttelsen Norge
Tel:952 11 128martin@dyrebeskyttelsen.noOm Dyrebeskyttelsen Norge
Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 25 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.
Følg pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrebeskyttelsen Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Dyrebeskyttelsen Norge
Kritisk til ny viltressurslov29.10.2024 12:45:50 CET | Pressemelding
Dyrebeskyttelsen Norge mener den foreslåtte viltressursloven på en bedre måte må reflektere dyrs egenverdi, dyrevelferd og naturmangfold.
Ny start for Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland24.10.2024 14:36:17 CEST | Pressemelding
Etter et ekstraordinært årsmøte avholdt på Åsane kulturhus tirsdag denne uken, kan Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland med glede meddele at avdelingen nå har fått på plass et nytt lokalstyre.
Fem statsbudsjettkutt for bedre dyrevelferd17.10.2024 13:26:05 CEST | Pressemelding
Dyrebeskyttelsen Norge foreslår fem besparende tiltak over statsbudsjettet 2025 som vil gi bedre dyrevelferd.
Illegal dog breeding continues one year after Supreme Court verdict10.10.2024 11:27:47 CEST | Pressemelding
The Norwegian Supreme Court verdict banning further breeding of Cavalier King Charles Spaniels has had minimal effect on similar breeding of other dog breeds. The forthcoming dog breeding regulations must therefore ensure dogs' welfare.
Ulovlig hundeavl fortsetter ett år etter Høyesterettsdom9.10.2024 15:00:00 CEST | Pressemelding
Høyesterettsdommen for avl av cavalier king charles spaniel har hatt minimal effekt på tilsvarende kritikkverdig avl på andre hunderaser. En ny hundeavlsforskrift må derfor sikre hundenes velferd.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom