Kulturdirektoratet

– Forventet mer av statsbudsjettet

Del

– Vi er skuffa over at regjeringen heller ikke i år styrker Fond for lyd og bilde nok til at kunstnere og rettighetshavere får tilstrekkelig betalt for sitt arbeid, sier styreleder Susanne Næss Nielsen.

Susanne Næss Nielsen, styreleder i Fond for lyd og bilde. Foto: Mats Bakken
Susanne Næss Nielsen, styreleder i Fond for lyd og bilde. Foto: Mats Bakken

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025 får Fond for lyd og bilde 54,2 millioner kroner. Dette innebærer en kompensasjon for prisveksten på totalt 1,8 millioner kroner fra fjorårets budsjett.

– Det er positivt at regjeringen øker bevilgningen til Fond for lyd og bilde, men det er ikke nok til å ivareta de kollektive kompensasjonsordningene som er essensielle for å sikre at kunstnere får betalt for sitt arbeid, sier Susanne Næss Nielsen. 

– Den teknologiske utviklingen med kopiering, strømming og kunstig intelligens har skapt betydelige utfordringer for rettighetshavere innen musikk, scene, film og bildekunst som ikke får den kompensasjonen de skal ha. Vi hadde større forventninger til hvordan regjeringen ville støtte denne sårbare delen av kultursektoren, og vi håper at regjeringen vil fokusere mer på dette fremover.

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye