Elever blir forskere!
Realfag- og idrettslever fra Tromsdalen vgs kommer til UiT for å gjennomføre sitt eget forskningsprosjekt tirsdag 8/10 kl. 12–15.
I prosjektet Realfag og idrett får elever fra realfag- og idrettslinja på Tromsdalen videregående skole prøve seg som forskere. Elevene gjennomfører sitt eget forskningsprosjekt, og ser koblingen mellom idrett og realfagene som matematikk, fysikk og kjemi. Formålet er å inspirere flere av elevene til å fordype seg i realfagene på videregående og å gi dem kjennskap til realfags- og teknologistudiene ved UiT.
Elevene får designe sine egne eksperimenter i samarbeid med forskere ved Institutt for matematikk og statistikk og fra Idrettshøgskolen, og får tilgang til ressurser ved universitetet. Dette kobles sammen med det de lærer i klasserommet.
– Prosjektet viser elevene at det de lærer i realfagene på videregående danner grunnlaget for all den spennende forskningen som foregår på universitetet, sier prosjektleder, Tor Olav Berg på UiT.
– Når elevene ser mulighetene innen realfag og teknologi, er det en viktig faktor for motivasjonen og interessen i fagene,
Prosjektet så dagens lys på arrangementet STEM arena, en møteplass for aktører i tromsøregionen som ønsker å øke rekrutteringa til realfag og teknologi.
Her møttes avdelingsleder for realfag på Tromsdalen VGS, Ramin Aminzadeh og kontorsjef på Fakultet for naturvitenskap og teknologi på UiT, Tore Guneriussen. De ville samarbeide for vise elevene på Tromsdalen relevansen av realfagene, og prosjektet Realfag og idrett er resultatet.
Vi trenger flere realister og teknologer i Nord-Norge. Stadig færre unge velger studier og yrker innen realfag og teknologi. Vi må jobbe for å vise de unge mulighetene som finnes innen disse fagene og studie- og karrieremulighetene som finnes i nord.
Tid og sted: Krafthallen ved campus i Breivika i Tromsø kl. 12:00-15:00. Her skal elevene gjøre fysiske tester, inkludert spensthopp og shuttle runs. Det blir mulighet for å intervjue elever og prosjektleder, og ta bilder.
Nøkkelord
Kontakter
Elin GladProsjektlederSeksjon for forskning, utdanning og formidling NT-fak
Tel:+47 77 64 54 84elin.a.glad@uit.noLenker
UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet med elleve studiesteder over hele Nord-Norge. Vi har 4000 ansatte og 17 000 studenter. Vår visjon er å skape et nasjonalt og internasjonalt kraftsenter for kompetanse, vekst og nyskaping i nordområdene.
Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet
Får plass i Norges dokumentarv 202412.12.2024 12:19:19 CET | Pressemelding
Nordnorsk folkemusikksamling og joikearkiv ved Norges arktiske universitetsmuseum i Tromsø, blir tatt opp som en del av Norges dokumentarv 2024.
«Gutter til helsefag» del av Regjeringens likestillingsstrategi6.12.2024 13:42:22 CET | Pressemelding
Pilotprosjektet «Gutter til helsefag» ved UiT Norges arktiske universitet skal utvikles til å bli et nasjonalt og flerårig tiltak.
Presseinvitasjon: Smakebiter fra Arven etter Nansen – forskning som former fremtiden i nord!2.12.2024 11:09:58 CET | Presseinvitasjon
Arven etter Nansen markerer sju år med forskning med et seminar med korte foredrag. Dette er en unik mulighet til å høre våre ledende forskere snakke om hva fremtiden bringer for våre nordlige havområder – og hvordan vi sammen kan møte utfordringer og muligheter i Barentshavet.
Fossil bæsj kan gi svar på hvorfor dinosaurene ble så store2.12.2024 10:40:55 CET | Pressemelding
Vanligvis studerer dinosaurforskerne fossile skjelettbiter. Når de heller undersøker biter av fossil avføring, finner de nye ledetråder om dinosaurene.
Budsjettforliket sikrer klimaovervåking1.12.2024 22:10:00 CET | Pressemelding
COAT, som overvåker og varsler klimaendringene i nord, er sikret i budsjettforliket mellom SV og regjeringspartiene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom