Samferdselsdepartementet

Statsbudsjettet 2025: Foreslår 50 millionar kroner til opprusting av fylkesvegbruer som er kritiske for militær mobilitet

Del

Transportsystemet skal støtte opp under militære behov for forflytting av både personell og materiell. Ved å opprette ei ny tilskotsordning til militær mobilitet vil regjeringa sikre at fylkeskommunane blir sette i stand til å ruste opp bruer på fylkesvegnettet som er kritiske for militær transport, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. 

Foto: NTB
Foto: NTB

Regjeringa foreslår å løyve 50 millionar kroner til ei ny tilskotsordning til fylkeskommunane over Samferdselsdepartementets budsjett i 2025.

Ordninga er øyremerkt til å ruste opp 14 identifiserte bruer på fylkesvegnettet som er kritiske for militær mobilitet i fylkeskommunane Akershus, Innlandet, Trøndelag, Troms og Vestland. Dei 14 bruene blei identifisert i arbeidet med Nasjonal transportplan 2025–2036.

Styrker arbeidet med militær mobilitet
– Med Sverige og Finland som nye NATO-medlemar blir Noreg viktigare som mottaks- og transittområde for allierte styrkar. Dette stiller høge krav til mellom anna vegar og bruer. Den nye tilskotsordninga for utvalte bruer på fylkesvegnettet skal bidra til å tilpasse transportsektoren til ein ny tryggingspolitisk kvardag, seier samferdselsministeren.

Fylkeskommunane har ansvar for nødvendige tiltak på fylkesvegnettet. Den nye tilskotsordninga set dei aktuelle fylkeskommunane i stand til å gjennomføre tiltak på dei identifiserte bruene.

Tilskotsordninga vil styrke forsvarsevna og samfunnstryggleiken, og ho kan inngå i toprosentmålet til NATO. Tiltaket bidrar òg til å redusere vedlikehaldsetterslepet på fylkesvegane.

I Nasjonal transportplan 2025–2036 er det prioritert i alt 600 millionar 2024-kroner til tilskotsorsdninga i tolvårsperioden.

For andre pressemeldingar frå samferdselsbudsjettet 2025 – sjå:



Kontakter

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Statsbudsjettet 2025: Ei historisk satsing på samferdsel7.10.2024 10:06:50 CEST | Pressemelding

– Regjeringa legg opp til ei historisk satsing på samferdsel i neste års statsbudsjett. Spesielt retter vi innsatsen mot å ta vare på det vi har, og utbetre der vi kan. Å prioritere drift og vedlikehald betyr betre tryggleik for folk i trafikken, betre klimatilpassing og betre militær mobilitet. I tillegg prioriterer vi mellom anna å starte det største samferdselsprosjektet nokon gang, Arna-Stanghelle. Heilt konkret foreslår vi å løyve totalt 96,1 milliardar kroner til samferdsel i 2025, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Statsbudsjettet 2025: Trappar opp innsatsen for å redusere forseinkingar og innstillingar i togtrafikken7.10.2024 10:05:36 CEST | Pressemelding

– Det er for mange tog som ikkje er i rute. Det må vi gjere noko med. I tråd med prioriteringa i ny Nasjonal transportplan foreslår regjeringa å auke løyvingane til vedlikehold og fornying av jernbanen i 2025. For første gong på fleire år blir det foreslått meir pengar til å redusere innstillingar og forseinkingar i togtrafikken enn til å byggje ny jernbane, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye