Frokostseminar: Kan vi inkludere flere?
Hva lærte pandemien oss om muligheter og barrierer for inkludering av mennesker med helseutfordringer på arbeidsmarkedet – og hvor går veien videre? Kom på Litteraturhuset onsdag 9. oktober!

Bidro koronakrisen til å jevne ut ulikheter? Blir jobbsøkere med psykiske helseproblemer diskriminert?
Forskere fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA kommer for å presentere tre ulike studier av koronapandemien, og hvilke konsekvenser den fikk for personer med helseutfordringer.
Vi får også et innlegg fra Lamija Delalic, seniorrådgiver ved Analyseseksjonen i NAV.
Program
08:30: Kaffe og noe å bite i
09:00: Velkommen
09:05: Bidro koronakrisen til å jevne ut ulikheter? Arbeid og inntekt for de med god og dårlig helse, v/ Kristian Heggebø, forsker NOVA, OsloMet
09:15: Ansettelser i usikre tider. Diskriminering av jobbsøkere med psykiske helseproblemer, v/ Vegar Bjørnshagen, forsker NOVA, OsloMet
09:25: Førte koronakrisen til større forskjeller i sykefravær? Betydningen av arbeidsmiljø og helseplager, v/ Elisabeth Ugreninov, forsker NOVA, OsloMet
09:35: Hvorfor er sykefraværet fortsatt høyt 3-4 år etter pandemien? Fokus på lange sykefravær knyttet til psykiske symptomer og plager blant personer under 40 år, v/seniorrådgiver, Lamija Delalic, NAV sin analyseavdeling.
09:45-10:15: Paneldebatt med:
- Adrian Lorentsson, generalsekretær ved Mental Helse Ungdom
- Lamija Delalic
- Kristian Heggebø
- Torhild Stimo, daglig leder Fontenehus Norge.
Ordstyrer: Ann-Helén Bay, professor ved Handelshøyskolen OsloMet og leder av KAIs faglige råd.
Du kan delta enten fysisk eller digitalt. Seminaret arrangeres av Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI) og Velferdsforskningsinstituttet NOVA.
Nøkkelord
Kontakter
Halvard DybKommunikasjonsrådgiver
Jobber med kommunikasjon ved NOVA/OsloMet
Pål Arne KvalnesKommunikasjonsrådgiverOsloMet, kommunikasjon
Jobber med kommunikasjon for fakultet for samfunnsvitenskap, Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI), Forskningssenter for digitalisering av offentlige tjenester og sosialt medborgerskap (CEDIC), Diversity Studies Centre Oslo (DISCO) og Storbybarn ved OsloMet.
Om oss
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Lanserer bildeordbok på romanes1.4.2025 14:00:09 CEST | Pressemelding
I forbindelse med den internasjonale romdagen 8. april lanserer Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet den digitale bildeordboken Bildetema på romanes. Romanes er romenes morsmål og har status som nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Bildeordboka blir en av svært få skriftlige ressurser på romanes.
Hvordan undervise så flest mulig blir inkludert?21.2.2025 12:48:48 CET | Pressemelding
Hvorfor faller noen studenter av i undervisningen? OsloMet inviterer til foredrag med studentstemmer og praktiske eksempler får du innsikt i enkle grep og smarte læringsstrategier som gjør høyere utdanning mer tilgjengelig for alle.
Nytt fleksibelt deltidsstudium i sykepleie på Romerike fra høsten 202512.2.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
OsloMet starter opp et nytt bachelorstudium på deltid i sykepleie med 50 studieplasser ved studiested Kjeller fra høsten 2025.
Nytt tilbud støtter lærere som møter elever med traumeopplevelser24.1.2025 14:22:33 CET | Pressemelding
Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet inviterer skoler til å søke om å delta på opplæring i programmet Trygg læring – traumesensitiv opplæring for nyankomne elever våren 2025.
H.K.H. Kronprinsessen besøker Institutt for estetiske fag ved OsloMet22.1.2025 16:21:15 CET | Presseinvitasjon
27. januar kl. 12.00 besøker H.K.H. Kronprinsessen Institutt for estetiske fag ved OsloMet. Insituttleder og forfatter av boka "Sigrun Berg - Vev og virke", Liv Klakegg Dahlin, vil fortelle om sin forskning på tekstilkunstner Sigrun Berg, og vise frem deler av instituttets historiske samling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom