Massivtre, solceller og grønne tak på Norsk bygningsfysikkdag
Du vil få presentert høyaktuelle bygningsfysiske temaer knyttet til tak og fasader, blant annet klargjøring av bygg for solceller, fuktsikre grønne tak og erfaringer med massivtre.

På arrangementet, som finner sted på Ullevål 20. november, vil du også få høre om rehabilitering av murbygg, relevante skadeerfaringer og nye anbefalinger knyttet til fasadeplater, samt resultater fra flere forskningsprosjekter.
En av postene på programmet er nye løsninger for utvendig nedløp fra kompakte tak. Her vil Petter Martin Skjeldrum fra Multiconsult fortelle om hvordan regnvann fra flate, kompakte tak potensielt kan kastes ut til terreng, i stedet for den tradisjonelle metoden med innvendig nedløp.
Pål Kjetil Eian fra Norconsult vil snakke om problemstillinger knyttet til innredning av rom under grunnvannsstand, samt andre bygningsfysiske utfordringer i forbindelse med rehabiliteringen av den gamle amerikanske ambassaden.
– Årets program er en fin blanding av nye byggetekniske anbefalinger, ferske forskningsresultater og praktiske erfaringer fra byggeprosjekter. Temaene bør passe et bredt spekter av folk som har interesse for bygningsfysikk, sier seniorforsker Stig Geving i SINTEF.
En arena for kunnskapsdeling
Norsk bygningsfysikkdag har over en periode på 20 år vært en viktig arena for å dele kunnskap om bygningsfysiske utfordringer og løsninger som er nyttige for byggenæringen.
Målgruppen for dagen er alle som er interessert i hvordan vi kan skape bedre bygninger, blant annet med hensyn til klimatilpasning, energibruk og avverging av fuktproblemer. Praktikere er spesielt velkomne.
– Dette er en fin anledning for å møte folk fra bransjen og diskutere bygningsfysiske problemstillinger, sier Geving.
Se hele programmet og meld deg på her
Sted: Meet Ullevaal, Oslo
Tid: 20. november 2024, kl. 09:00-15:30
Påmeldingsfrist: 6. november 2024
Kontakter
Stig GevingSeniorforsker
Tel:922 99 576stig.geving@sintef.noKathrine NitterSenior kommunikasjonsrådgiverSINTEF Community
Tel:+47 932 00 559kathrine.nitter@sintef.noBilder

Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom