Stiftelsen Norsk Mat

Matstreif 2024: En feiring av norsk lokalmat og drikke

Del

Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.

Fv. Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge. Anne Lindbo, ordfører i Oslo, landbruks- og matminister Geir Pollestad, Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat og daglig leder i HANEN, Bernt Bucher Johannessen.
Fv. Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge. Anne Lindbo, ordfører i Oslo, landbruks- og matminister Geir Pollestad, Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat og daglig leder i HANEN, Bernt Bucher Johannessen. Stiftelsen Norsk Mat

"Kjære Oslofolk – benytt muligheten - i dag og i morgen er Youngstorget stedet for deg som elsker norsk mat og drikke på sitt aller beste", sa statsråd Geir Pollestad under åpningen av Matstreif 2024.

Tildeling av Spesialitetsmerket 

Under festivalen tildelte statsråden også Spesialitetsmerket til flere unike lokalmat- og drikkeprodukter. 

"Spesialitet er et offisielt merke som hjelper oss å finne unike lokalmatopplevelser i Norge. Dette kvalitetsmerket er ettertraktet både hos produsenter og forbrukere, og bare de aller beste produktene slipper gjennom nåløyet til en kresen fagjury", uttalte Pollestad 

Disse produktene fikk tildelt Spesialitetsmerket: 

  • Montebello fra Metervare AS: En saftig og grov pølse laget av norsk svinekjøtt, krydder og parmesan. 
  • Tørrsaltet Spekk fra Aron Mat: Produsert på Kvaløya utenfor Tromsø, laget av ryggspekk av svin som tromles med salt. 
  • Fenalår av villsaulam fra Aron Mat: Fenalår laget av gammelnorsk spælsau og naturlig tørking i havluft. 
  • Lettrøkt gravet laks fra Det Gamle Røgeri: Laksefileter graves i salt, sukker og krydder før de kaldrøykes lett. 

"Alle disse produktene er ypperlige eksempler på den stoltheten som ligger i norsk mattradisjon", sa statsråd Pollestad.  

Fakta om Matstreif 2024 

Matstreif arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked. Arrangementet støttes av Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom. Rundt 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge vil delta og tilby sine produkter på Youngstorget. 

Festivalen arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked, med støtte fra Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom. 

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Landbruks- og matminister Geir Pollestad og Anne Gran fra Det gamle Røgeri i Sandeford. De fikk Spesialitet for sin "Lettrøkt gravet laks".
Landbruks- og matminister Geir Pollestad og Anne Gran fra Det gamle Røgeri i Sandeford. De fikk Spesialitet for sin "Lettrøkt gravet laks".
Stiftlesen Norsk Mat
Last ned bilde
F.v. Espen Aronsen fra Aron Mat, Casper Ottesen og Jon Holm fra Metervare, Anne GRan fra Det gamle Røgeri og statsråd Geir Pollestad.
F.v. Espen Aronsen fra Aron Mat, Casper Ottesen og Jon Holm fra Metervare, Anne GRan fra Det gamle Røgeri og statsråd Geir Pollestad.
Last ned bilde
Metervare mottok Spesialitet for sin pølse Montebello. F.v Statsråd Geir Pollestad, Jon Holm og Casper Ottesen fra Metervare.
Metervare mottok Spesialitet for sin pølse Montebello. F.v Statsråd Geir Pollestad, Jon Holm og Casper Ottesen fra Metervare.
Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde
Matstreif arrangeres på Youngstorget 20-21. september.
Matstreif arrangeres på Youngstorget 20-21. september.
Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde
Statsråd Geir Pollestad og Espen Aronsen fra Aron Mat. Aron Mat mottok Spesialitet for to produkter: Tørrsaltet spekk og fenalår av villsaulam.
Statsråd Geir Pollestad og Espen Aronsen fra Aron Mat. Aron Mat mottok Spesialitet for to produkter: Tørrsaltet spekk og fenalår av villsaulam.
Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde
Youngstorget fylles med besøkende og lokalmat- og drikke-produsenter 20-21. september.
Youngstorget fylles med besøkende og lokalmat- og drikke-produsenter 20-21. september.
Stiftelsen Norsk Mat
Last ned bilde

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye