Regnskap Norge

Sjukt bra i regnskapsbransjen

Del

Sykefraværet i Norge er rekordhøyt. En fersk analyse Regnskap Norge har gjort, viser at sykefraværet i regnskapsbransjen er vesentlig lavere enn gjennomsnittet for norsk arbeidsliv. – Det er gledelig å konstatere at sykefraværet er forholdsvis lavt i regnskapsbransjen, en bransje som møter høye krav til kvalitet og tidsfrister, sier Rune Aale-Hansen, adm. direktør i Regnskap Norge.

mann ser smilene i kamera
– Sykefraværet er forholdsvis lavt sammenliknet med resten av arbeidslivet, sier Rune Aale-Hansen adm. direktør i Regnskap Norge. CF Wesenberg/Kolonihaven

Sykefravær et høyt og stigende i Norge. Dette gjelder også regnskapsbransjen der det sykemeldte fraværet (langtidssykemelding) har økt til 4,1 %. Dette er imidlertid langt under gjennomsnittet for norsk arbeidsliv der det legemeldte fraværet er 6 %. 

  • – Det som er godt å konstatere er at det egenmeldte sykefraværet er lavt; både i regnskapsbransjen og for norsk næringsliv generelt. På vegne av regnskapsbransjen er det samtidig godt å konstatere er sykefraværet er forholdsvis lavt sammenliknet med resten av arbeidslivet, sier Rune Aale-Hansen adm. direktør i Regnskap Norge:  

  • – Generelt er sykefraværet i regnskapsbransjen ganske stabilt, men de siste årene ser vi at det har økt. Som bak alle sykefraværstall er det nok også i regnskapsbransjen ulike årsaker til denne utviklingen. Et spesielt forhold som jeg likevel tror har gjort seg gjeldende som alvorlig stressfaktor, er den omfattende omstillingen Skatteetaten iverksatte med digital skattemelding.  

  • – Gjennom to år har regnskapsbransje måttet håndtere, på vegne av store deler av næringslivet, en omstilling som ikke har gått på skinner. Og alle vet hvor alvorlig det er å ikke levere skattemeldingen i tide, med fare for å få mulkt eller straffeskatt. Dette har også Regnskap Norge brukt mye tid på. Takket være god dialog med Skatteetaten fikk vi innvilget utsatt innsending av skattemelding, men ikke automatisk av årsregnskap. Summen av dette har vært en ugrei byrde som bransjen har måttet bære, som har ført til merarbeid og overtid i en periode med allerede knappet tidsfrister. At noen er blitt utslitt av dette, har jeg stor forståelse for, sier Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Kontakter

Bilder

statistikk
Utviklingen i sykefravært
Grafikk: Regnskap Norge
Last ned bilde
Sjefen i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, gleder seg over at sykefraværet blant regnskapsførere er lavere enn ellers i arbeidslivet.
Sjefen i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, gleder seg over at sykefraværet blant regnskapsførere er lavere enn ellers i arbeidslivet.
CF Wesenberg/Kolonihaven
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Regnskap Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Regnskap Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Regnskap Norge

Regnskap Norge: Mer forenkling gir færre konkurser14.8.2024 08:10:20 CEST | Pressemelding

– Til tross for at statsministeren og finansministeren lover at nå går økonomien bedre, stiger konkurstallene. – Dagens høye konkurstall må få regjeringen til å gjøre store ord om til handling. Vi har et næringsliv som skriker etter forenklinger. Økte skatter og avgifter – og et unødig byråkrati med skjemavelde – tar knekken på små og mellomstore bedrifter, sier adm. direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge.

Forenkler med bremsen på – regjeringen mangler 7,6 milliarder kr.13.8.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding

Under Arendalsuka i morgen inviterer NHO blant andre næringsministeren til debatt om forenkling for næringslivet. – Regjeringen trår på bremsen og ikke gassen i arbeidet med å spare næringslivet for 11 milliarder kroner innen 2025. Jeg har forventninger til at næringsministeren nå kommer med konkrete utspill i debatten på Arendalsuka onsdag, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye