Bondens marked

Sesongkokeboka med kokken og bonden

Del

Sesongkokeboka fra Skald forlag lanseres denne uka i hele landet. I Bergen disker Stene matglede opp med smaksprøver og kurs med utgangspunkt i Sesongkokeboka, skrevet av gartner-gastronom Elisabeth Fagerland. En bergensbonde kommer med grønnsakene, ferske fra åkeren. 

Ny kokebok for deg som vil spise sunt,
Ny kokebok for deg som vil spise sunt, Skald forlag

Lansering av Sesongkokeboka med smaksprøver
Lørdag 14. september kl 12 på Stene Matglede, Solheimsviken, Bergen

Matkurs med grønnsaker dyrket i Bergen
Tirsdag 17. september kl 17 på Lystgården, Landås, Bergen

Sesongkokeboka er laget for deg som ønsker å lage smakfulle retter av norske grønnsaker i sesong, enten du høster i butikken, fra egen åker eller kjøper sesongens forundringspose direkte fra en grønnsaksbonde. Endelig får du tips til nye måter å bruke mangold, grønnkål og den mystiske pastinakken!

Elisabeth Fagerland driver Grønt fra Grindal, en småskala, økologisk og allsidig grønnsaksproduksjon, men har i vinter fått utløp for skrivertrang og gastronomen i seg. Som gartner-gastronom har hun samla sine og kollegaenes beste oppskrifter og gitt ut Sesongkokeboka på Skald forlag, i samarbeid med Bondens marked. 

Anne Lill Stene, kokken i Stene matglede, har blitt inspirert og tryller fram de lekreste smaksprøver fra Sesongkokeboka på tirsdag i Solheimsviken. Da kommer også grønnsaksdyrker-duoen fra Bergen Øko og forteller om sin produksjon i Blomsterdalen.

På tirsdagen den 17. september kan du komme på matkurs på Lystgården på Landås, og lage småretter sammen med Stene matglede. Da får du de beste tipsene til hvordan du kan lage mat med mye grønnsaker, slik at du blir både tryggere og mer fleksibel i møte med grønnsakene du har handlet eller høstet.

Arrangementene er en del av Økouka. ØKOUKA er en landsomfattende feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag.

Nøkkelord

Kontakter

Anne Lill SteneStene matglede i Solheimsviken

Tel:97119400

Katinka KilianLystgården på Landås

Tel:47445632

Bilder

Skald forlag
Last ned bilde
Skald forlag
Last ned bilde
Skald forlag
Last ned bilde
Elisabeth Fagerland er forfatter av Sesongkokeboka. Hun dyrker grønnsaker i Rennebu i markedshagen Grønt fra Grindal.
Elisabeth Fagerland er forfatter av Sesongkokeboka. Hun dyrker grønnsaker i Rennebu i markedshagen Grønt fra Grindal.
Tore Berntsen/Visualdays Bondens marked
Last ned bilde
Tore Berntsen/Visualdays Bondens marked
Last ned bilde
Hva kan du lage av dette? Sesongkokeboka viser deg mulighetene.
Hva kan du lage av dette? Sesongkokeboka viser deg mulighetene.
Tore Berntsen/Visualdays Bondens marked
Last ned bilde
Ny kokebok for deg som vil spise sunt,
Ny kokebok for deg som vil spise sunt,
Skald forlag
Last ned bilde

Lenker

Om Bondens marked

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.

Følg pressemeldinger fra Bondens marked

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bondens marked på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bondens marked

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye