Havila Kystruten er Årets Matredder
Under Q Matredderdagen onsdag 5. juni ble Havila Kystruten kåret til Årets Matredder 2024.
Q-Meieriene har de seneste årene jobbet aktivt for å gjøre folk mer bevisste på matredding.
- Matredding står høyt på agendaen til Q-Meieriene, og vi ønsker å bidra til økt kunnskap og inspirasjon i kampen mot matsvinn, Kristine Aasheim, bedre kjent som Q-sjefen.
For sjette år på rad inviterer hun og Q-Meieriene skoler fra hele landet til å delta på Q Matredderdagen, hvor flere tusen elever i hele Norge deltar fra.
- Vi ønsker å spre kunnskap og engasjement for matredding både gjennom vårt undervisningsopplegg og denne Matredderdagen. Det er selvsagt gratis for alle skoler å delta, sier Aasheim om den digitale timen som var fullspekket faglig innhold og engasjerende deltakelse delt av inspirerende matreddere.
- Siden 2018 har vi delt ut over 30 «Q Matredderpris» til privatpersoner, organisasjoner og andre som gjør en ekstra innsats for matredding, sier Q-sjef Kristine Aasheim.
Prisene går til de som utmerker seg i sitt arbeid for å redusere matsvinn og deles ut av Q-Meieriene annenhver måned. Alle prisvinnerne er nominert til hedersprisen «Årets matredder».
Havila Kystruten på topp
I sterk konkurranse med Meny, Larsen Bakeri, Sulten, Årethun Fordeling og Sørumsand Skole var det Havila Kystruten som fikk hedersprisen «Årets Matredder 2024».
Juryens begrunnelse var som følger:
Vinneren kan vise til effekt på det de har gjort for å gjøre en reell forskjell. De har vært innovative og kommet opp med en bedre måte å gjøre ting på for å redusere matsvinnet. De snakker høyt om matredding og er til stor inspirasjon. De setter seg klare mål og virkelig brenner for matredding, og det har de gjort siden dag en. Årets Matredder er Havila Kystruten.
«Årets matredder 2024» for et gavekort på 50.000 kroner.
- Vi er veldig stolte av at vår innsats for å redusere matsvinnet blir anerkjent med denne hedersprisen. Denne prisen er til våre ansatte, som hver dag gjør en ypperlig innsats for at vi om bord på våre skip skal ha minst mulig matsvinn. Derfor skal vi også bruke gavekortet på velferdstiltak for de ansatte om bord på våre fire skip, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.
Martini forteller at bærekraft er en viktig del av Havila Kystruten sin virksomhet, og i fjor hadde selskapet kun 58 gram matsvinn per person per døgn om bord på sine skip.
- Vårt oppdrag er å redusere vårt avtrykk på områdene vi er så heldige å få seile i. Vi er opptatt av å redusere utslippene fra skipene våre, og har det laveste CO2-utslippet som noen gang er levert på kystruten Bergen - Kirkenes.
- I hotelldriften vår om bord prøver vi hele tiden å finne de beste løsningene. Reduksjon av matsvinn er et slikt tiltak, som vi har lykkes godt med. Det er bra for økonomien, og mest av alt er det bra for miljøet. I tillegg til at hovedvekten av maten du får servert i restaurantene våre er kortreist og lokalprodusert, avslutter Martini.
Nøkkelord
Kontakter
Lasse A. VangsteinKommunikasjons- og bærekraftsdirektør
Tel:+ 47 934 49 954lasse.vangstein@havila.noBilder
Om oss:
Havila Kystruten er et norskeid rederi som drifter fire av skipene på den historiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, med kystrutens mest miljøvennlige skip.
De fire nye skipene er lastet med en av verdens største batteripakker installert på et passasjerskip og kan seile opp til fire timer utslippsfritt og lydløst gjennom sårbare områder. Batteriene kan lades i havn med ren, norsk vannkraft, og i daglig drift kombineres bruken av batterier med flytende naturgass, som reduserer CO2-utslippene med over 35 %.
Skroget er designet for å være maksimalt energieffektive, og overskuddsvarme brukes for å varme opp skipene om bord. Maten om bord er lokalprodusert og levert av norske leverandører, og all unødvendig bruk av plast er unngått. Vi overgår allerede norske myndigheters krav for utslippsreduksjon på kystruten, og har som mål å være utslippsfrie i fremtiden.
Havila Kystruten er en del av Havila-konsernet som har en historie tilbake til 1950-tallet. Det startet når grunnlegger Per Sævik kjøpte sin første fiskebåt i tenårene. Fra fiskeri og sildefiske, er Havila nå et konsern innen skipsteknologi, offshore, transport og turisme. Sævik-familien er fortsatt majoritetseiere og involvert i den daglige driften av Havila Kystruten.
Følg pressemeldinger fra Havila Kystruten
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Havila Kystruten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Havila Kystruten
Betydelig inntektsvekst for Havila Kystruten27.11.2024 19:58:55 CET | Pressemelding
Havila Kystruten presenterte sin kvartalsrapport for tredje kvartal 2024 onsdag kveld, med betydelig inntektsvekst, samt forbedret lønnsomhet og positivt driftsresultat.
Havila Kystruten har cruiseindustriens beste matkonsept12.11.2024 08:49:34 CET | Pressemelding
Under den prestisjetunge Wave Awards i London mandag kveld, cruiseindustriens Oscar-utdeling, vant Havila Kystruten prisen for beste matkonsept.
Havila Polaris døpt i Hammerfest16.10.2024 14:36:06 CEST | Pressemelding
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss var gudmor da kystruteskipet Havila Polaris ble døpt i Hammerfest tirsdag.
Havila Kystruten vant «Kreuzfahrtguide Award» 2024 i kategorien bærekraft25.9.2024 14:40:00 CEST | Pressemelding
Havila Kystruten ble hedret på årets «Kreuzfahrtguide Award» i bærekraftkategorien for sitt skip Havila Pollux – og dermed for sin klare visjon for bærekraftig cruiseturisme. Prisutdelingen fant sted i Hamburg tirsdag kveld.
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss blir gudmor for Havila Polaris17.9.2024 12:45:00 CEST | Pressemelding
Tirsdag 15. oktober skal kystruteskipet Havila Polaris døpes i Hammerfest, og det er bysbarnet Marianne Sivertsen Næss som blir skipets gudmor.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom