Spesialitetsmerket til Kandal Kjøt og Påldtun frukt- og bær
To produsenter fra Gloppen kommune fikk æren av å motta Spesialitetsmerket under Bergen Matfestival den 6. september. Statsråd Geir Pollestad overleverte utmerkelsen til Kandal Kjøt og Påldtun Frukt og bær, som begge har imponert fagjuryen med sine unike produkter.

«Spesialitet er et offisielt merke som hjelper oss å finne unike lokalmatopplevelser i Norge. Dette kvalitetsmerket er ettertraktet både hos produsenter og forbrukere, og bare de aller beste produktene slipper gjennom nåløyet til en kresen fagjury,» sa Pollestad under utdelingen.
Kandal Kjøt og Påldtun Frukt og bær har gjort det kunststykket å få Spesialitetsmerket nok en gang for sine produkter.
Spesialitetsmerket til Kandal Kjøt og Påldtun Frukt og bær for lokalmat i særklasse
Påldtun Frukt og bær fikk Spesialitetsmerket for sitt bringebærsyltetøy, laget av frilandsbær fra Påldtun gård. Juryen trakk frem den delikate rødfargen, den friske lukten av bringebær og den deilige smaken som er i særklasse innen sin kategori. Smaken er preget av ferskt og nydelig bringebær, og produktet er et solid eksempel på hva norsk lokalmat kan være.
Kandal Kjøt ble tildelt merket for sin spekepølse «Kjerizo», en chorizo-type laget av geitekjøtt fra regionen samt kjøtt og spekk fra gris. Juryen berømmet den balanserte smaken av krydder og kjøtt, samt produktets kjøttrike konsistens. Kjerizo fra Kandal Kjøt er en spekepølse som virkelig utmerker seg med sin kvalitet og smak, konkluderte juryen.
Produktene fra Kandal Kjøt og Påldtun Frukt og bær er ypperlige eksempler på den stoltheten som ligger i norsk mattradisjon.
Om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt merke som tildeles den beste lokalmat og -drikke i Norge. Merket er ment å løfte frem mat med særskilte kvaliteter og gjøre det enkelt for forbrukere å finne produktene i butikken. Spesialitet forvaltes av Stiftelsen Norsk Mat.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noOm oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
Lokalmat på sitt beste - Galåvolden Gård med to nye Spesialiteter27.7.2025 08:15:22 CEST | Pressemelding
To nye produkter fra Galåvolden Gård er nå en del av det ypperste innen norsk lokalmat. Under en høytidelig markering ble “Sitrondrøm” og “Festkaramell” tildelt kvalitetsmerket Spesialitet av landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen.
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom