Kystverket

Kyst- og havnekonferansen 2024: Fiskeri- og havministeren kommer!

Del

Onsdag 18. og torsdag 19. september har Kystverket igjen gleden av å ønske velkommen til Kyst- og havnekonferansen i Honningsvåg. På programmet finner du både en statsråd, sametingspresidenten og kystdirektøren.

Kyst- og havnekonferansen i Honningsvåg er en møteplass for alle som er med på å sette dagsorden for utvikling, verdiskaping og samarbeid mellom ulike kystaktører. Der har Kystverket gjennom flere år samlet administrativ og politisk ledelse i kommuner, havnestyrer og havneledelse, næringsliv og organisasjoner med interesser og behov i maritim virksomhet og utviklingen i nord, for å dele kunnskap og erfaringer, belyse utfordringer og problemstillinger, stille spørsmål og lufte forventninger, på tvers av fag, forvaltning, næring og politikk.

Årets konferanse er delt inn i tre hovedtemaer:

  • Ei utfordrende tid for totalforsvaret
  • Et hav av muligheter for næringslivet
  • "Leia og livet" – tiden framover


På en imponerende liste over erfarings- og kompetanserike foredragsholdere skilter Kyst- og havnekonferansen 2024 med blant annet fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss, sametingspresident Silje Karine Muotka, kystdirektør Einar Vik Arset, samt et knippe regiondirektører, distriktssjefer, havnesjefer, daglige ledere og mange flere.

– Dette blir to viktige og ikke minst interessante og lærerike dager der vi drøfter en rekke spennende tema knyttet til virksomhet langs kysten, og blant annet snakker om sjøtransport, fiskerihavner, hav- og kystarealforvaltning, elektrifisering, klima og bærekraft, sikkerhets- og miljøutfordringer og maritim næringsutvikling, sier avdelingsleder Ruben Alseth i Kystverket.

www.kystverket.no/KHK finner du mer informasjon om programmet og hvordan du melder deg på konferansen.

Lenker

Om Kystverket

Kystverket er ein nasjonal etat for kystforvalting, sjøsikkerheit og beredskap mot akutt forureining. Kystverket arbeider aktivt for ein effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringas behov for framkome og effektive hamner. Kystverket driv førebyggande arbeid og reduserer skadeeffektane ved akutt forureining, og medverkar til ein bærekraftig utvikling av kystsona. Kystverket ligg under Nærings- og fiskeridepartementet.

Følg pressemeldinger fra Kystverket

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kystverket

Kronikk: «No easy day» – Kystverket i totalforsvaret4.7.2024 10:25:04 CEST | Pressemelding

Frå vår fredelege plett i nord observerer vi på litt avstand eit auka press mot demokratiske verdiar, og at den alminnelege rettssikkerheita vert utfordra. Vi ser tendensar til at tradisjonelle grenser mellom fred, krise og krig er meir uklare, og at oppfatninga av kva som er legitime og illegitime mål er i spel. Likeins kan ein sjå døme på at skiljelinjene mellom sivil og militær aktivitet er mindre tydeleg.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye