To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.
Etter en tøff konkurranse, kunne dommerne til slutt konstatere at det var Sverige som sanket flest poeng, og dermed ble kåret til Nordiske mestre i baking. Island fulgte etter på en andre plass og Norge ble nummer tre.
Det norske laget, som består av Ingrid Knutsen og Philip Therkildsen, gjorde en solid innsats til tross for varmen. Etter en dag med forberedelser og en dag med baking, endte det hele med to av tre kategoripriser.
- Jeg er kjempefornøyd! målet var å vinne en eller to kategorier. Det klarte vi, og det var veldig gøy Alt gikk som det skulle, og kanskje bedre enn forventet. Vi er veldig fornøyde med det vi leverte, sier Ingrid, som hadde ansvar for brødkategorien.
Philip hadde ansvar for søtbakst, og han var utrolig stolt over at de halte i land seier i begge kategoriene de deltok i.
- Jeg er sykt stolt over oss, sa Philip etter premieutdelingen. - Vi visste at vi ikke kunne vinne hele mesterskapet, siden vi ikke hadde showpiece, men det er en stor seier for oss at vi vant de kategoriene vi deltok i. Alt gikk på skinner så det var gøy.
Hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas, sier at det aldri har vært så høyt nivå i Nordsik før, og at han er imponert over hva det norske laget har fått til.
- De presterer på et høyere nivå enn jeg har sett noen gang tidligere. Det de to leverer er helt rått, både på smak og utseende, sier han.
Tema for konkurransen var "natur", og det norske laget hadde valgt å dykke ned under havet for inspirasjon. Elementer som forestilte bølger var flettet inn i alle produktene.
Produktene det norske laget presenterte for dommerne var rugbrød i forskjellige utførelser, baguetter i forskjellige utførelser, surdeigsbrød i forskjellige utførelser med forskjellige dekordeiger og kuvertbrød forskjellige utførelser. I søtbakstkategorien var det croissanter, wienerbrød med pistasjfrangipane, aprikos- og lavendelmarmelade, pain au chocolate, brioche med yoghurtkake med lime- og vanilje, dekor av mandelkjeks og bolle med mandelfrangipane, multegele og ferskostkrem.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noKjetil Dale AasBaker- og Konditorlandslaget
Tel:404 00 444kda@bakerkonditor.noOm BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Støtt opp om den norske bakeren!2.10.2024 09:44:07 CEST | Kronikk
16. oktober feires verdens brøddag over hele verden, men hvorfor skal vi bry oss om brød? Norske brød er både klimavennlige, bærekraftige og næringsrike. Og de har en særlig plass i norsk kosthold og kulturtradisjon. Det skal vi takke den lokale, norske bakeren for.
Rett melpris, kunnskapsheving og forskning løser korn-koden!2.9.2024 12:49:07 CEST | Debattinnlegg
Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen lurer på i sin kommentar 7.august 2024 hva som skal til for å knekke korn-koden på norsk mel. Hennes anbefaling er at bakere skal overbevises om at norsk matmel har den nødvendige kvalitet, men det er vel noe bakerne allerede vet. Det egentlige svaret for å knekke korn-koden er at møllene må tilby bakerne en melpris på norsk mel som kan konkurrere med importert mel, og i tillegg må bakeriene tilføres mer midler til kunnskapsheving, for å øke sin kompetanse til å bake med norsk mel.
Nå må politikerne våkne!8.8.2024 11:22:30 CEST | Kronikk
Er målet å erstatte lokale norske bakervarer med importert "dieselbakverk" fra utlandet? Norske myndigheter tillater at stadig mer bakverk importeres over grensen med trailere, mens lokale tradisjonsrike bakerier i Norge legges ned. Tillatte handelshinder i Norge eskalerer denne utviklingen.
Klare for finalen i Årets Bakeri 20242.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom