To kategoripriser til Norge i Nordic Bakery Cup
Det ble bokstaveligtalt et mesterskap med høy temperatur, da Nordens beste bakere skulle kåres på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin i dag. Med over tretti grader i den tyske hovedstaden, ble det varmt også inne i bakeriet. Dette gjorde at hevingen gikk raskere, og alle deltagerne måtte vise at de kunne omstille seg raskt.

Etter en tøff konkurranse, kunne dommerne til slutt konstatere at det var Sverige som sanket flest poeng, og dermed ble kåret til Nordiske mestre i baking. Island fulgte etter på en andre plass og Norge ble nummer tre.
Det norske laget, som består av Ingrid Knutsen og Philip Therkildsen, gjorde en solid innsats til tross for varmen. Etter en dag med forberedelser og en dag med baking, endte det hele med to av tre kategoripriser.
- Jeg er kjempefornøyd! målet var å vinne en eller to kategorier. Det klarte vi, og det var veldig gøy Alt gikk som det skulle, og kanskje bedre enn forventet. Vi er veldig fornøyde med det vi leverte, sier Ingrid, som hadde ansvar for brødkategorien.
Philip hadde ansvar for søtbakst, og han var utrolig stolt over at de halte i land seier i begge kategoriene de deltok i.
- Jeg er sykt stolt over oss, sa Philip etter premieutdelingen. - Vi visste at vi ikke kunne vinne hele mesterskapet, siden vi ikke hadde showpiece, men det er en stor seier for oss at vi vant de kategoriene vi deltok i. Alt gikk på skinner så det var gøy.
Hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas, sier at det aldri har vært så høyt nivå i Nordsik før, og at han er imponert over hva det norske laget har fått til.
- De presterer på et høyere nivå enn jeg har sett noen gang tidligere. Det de to leverer er helt rått, både på smak og utseende, sier han.
Tema for konkurransen var "natur", og det norske laget hadde valgt å dykke ned under havet for inspirasjon. Elementer som forestilte bølger var flettet inn i alle produktene.
Produktene det norske laget presenterte for dommerne var rugbrød i forskjellige utførelser, baguetter i forskjellige utførelser, surdeigsbrød i forskjellige utførelser med forskjellige dekordeiger og kuvertbrød forskjellige utførelser. I søtbakstkategorien var det croissanter, wienerbrød med pistasjfrangipane, aprikos- og lavendelmarmelade, pain au chocolate, brioche med yoghurtkake med lime- og vanilje, dekor av mandelkjeks og bolle med mandelfrangipane, multegele og ferskostkrem.
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noKjetil Dale AasBaker- og Konditorlandslaget
Tel:404 00 444kda@bakerkonditor.noOm BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom