Sony Music Norway

En liten bit av Emma Jensen

Del

Artist og låtskriver Emma Jensen er tilbake med singelen "Part of The Story", første smakebit fra kommende "Boxes" EP, fredag 6. september. 

Emma Jensen er fotografert av moren Camilla Jensen for artworket til "Part of The Story"
Emma Jensen er fotografert av moren Camilla Jensen for artworket til "Part of The Story" Camilla Jensen

«Part of The Story» er den første delen av en ny historie, og kommende EP, fra artist og låtskriver Emma Jensen. En kunstnerisk og kreativ barndom og ungdom på Nesodden utenfor Oslo, kombinert med stor kjærlighet til musikk, førte henne til finalen i «Urørt» på P3 med sin egenproduserte debut «Closer».

Jeg lastet opp «Closer» på Urørt for moro skyld, og for å ta et slags første steg. Tenkte ikke at noe kom til å høre den, men så gikk låten viralt på Soundcloud og YouTube, og brått var jeg midt i en virvelvind av oppmerksomhet og muligheter både i og utenfor Norge.

I skrivende stund har «Closer» over 13 millioner streams bare på Spotify, og oppfølgersinglene «Talk Me Down», «Better» og «Someone to Break Your Heart» fikk alle god mottagelse og listing på riksdekkende radio. Jensen har bodd og arbeidet I Los Angeles, Stockholm og London, men flyttet basen tilbake til Norge i forbindelse med pandemien.

Jeg var allerede innstilt på å ta en pause og føler meg utrolig privilegert som kunne dra hjem til familien på Nesodden og være der hele pandemien. Det er noe helt spesielt å være så tett på Oslo sentrum og alt byen har å tilby, men allikevel bo så nære skogen og vannet.

Halvøya har vært et tilfluktssted for kunstneriske sjeler i årtier, og den frie og naturnære barndommen der har satt sitt preg på Emma Jensen og den poetiske popmusikken hun skaper. 

Musikken jeg har skrevet I det siste er basert på tanker og følelser jeg trengte å dypdykke i. Det er en ganske magisk følelse å få det som er i hodet ut i en låt. Ikke nødvendigvis så terapeutisk underveis i prosessen, men når jeg føler jeg har lyktes med å si det jeg vil si er det utrolig givende, og den kreative prosessen gir meg enormt mye tilbake. Det å skape musikk er både et ankerpunkt og en frihetsfølelse.

Pakket inn i kommende «Boxes» EP er et lydlandskap som reflekterer Emma Jensens tydelige og unike nordiske kjerne og kjærlighet til naturen og det naturlige. Hun er på en side nostalgisk, dyp og melankolsk, og på den andre delikat og uanstrengt, nesten alveaktig, lys og lett. 

Jeg ser veldig frem til å dele disse låtene, og håper naturligvis at hvert eneste spor fra den kommende EP’en blir godt mottatt selv om det er Part of The Story som kommer først. Jeg er skikkelig spent på hva venner, familie og fans vil si. Og jeg gleder meg helt utrolig mye til å spille alle låtene for et publikum.


28-åringen liker å møte publikummet sitt i en intim setting. Kanskje et litt uventet sted. Blant annet har hun turnert, med seilbåt, langs norskekysten to ganger, så vel som over Jotunheimen hvor hun senest i sommer spilte på fjelltopper og i DNT-hytter. For folk, og bokstavelig talt, fe, for det var ikke fritt for at noen av de firbente som var på sommerbeite også satt pris på underholdningen. 

Jeg vet hvor viktig musikk kan være. Hvor hardt, eller mykt, den kan treffe når du trenger det mest. Og jeg tenker at når en låt er sluppet så tilhører den lytteren. Så jeg vil ikke si for mye om hva de ulike tekstene betyr for meg, det er fint at hver enkelt kan gjøre den til sin. Men når det gjelder Part of The Story så vil jeg tro at mange kan kjenne seg igjen i den bittersøte følelsen av å innse at noe bra er i ferd med å ta slutt.

Låtene fra «Boxes» ble skrevet over en periode på bare noen få måneder, stort sett hjemme på Nesodden, før Emma jobbet dem ferdig sammen med produsent Olav Tronsmoen (Maria Mena, Ina Wroldsen).

Emma Jensen slipper «Part of The Story», første bit fra «Boxes», fredag 6. september

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Camilla Jensen
Last ned bilde
Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Camilla Jensen
Last ned bilde
Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Emma Jensen (c) Camilla Jensen
Camilla Jensen
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Entertainment Norway er en del av Sony Music Entertainment Group, og er et av Norges ledende plateselskaper. Vi representerer et bredt spekter av aktive norske og internasjonale artister, samt en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

Vi respekterer og beundrer våre artister og er stolte av å kunne støtte og tilrettelegge for deres musikk og visjoner ved å skape det rette grunnlaget for kreativitet, vekst og utvikling. Som selskap bestreber vi å gi våre ansatte et godt og stimulerende arbeidsmiljø, og vi ønsker å ha fokus på inkludering, likeverd, mangfold, mental helse og miljø.

Sony Music Entertainment Norway representerer blant annet Adele, Arif, Bernhoft, Beyoncé, Bruce Springsteen, Calvin Harris, Christel Alsos, deLillos, Foo Fighters, Harry Styles, Ina Wroldsen, Jesper Jenset, Julie Bergan, Justin Timberlake, Kamelen, Klossmajor, Kurt Nilsen, Kygo, Labrinth, Madcon, Mari Bella, Maria Mena, Matilda, Miley Cyrus, Morgan Sulele, Peder Elias, P!nk, Rat City, Rosalia, Staysman, Stig Brenner, SZA, Travis Scott, Tyler the Creator, Zara Larsson med mange fler.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye