Grappa Musikkforlag AS

Yngvil er den norske visepopens nye stjerneskudd - debutalbumet "En fot ut døra" er ute i dag, og der binder hun sammen gammel og ny visetradisjon!

Del

Yngvil har på kort tid gjort seg bemerket for sine ærlige og treffsikre tekster. Hun var en av fjorårets mest spilte artister på norsk radio, i tillegg til at Dagsavisen allerede har trukket frem hennes debutalbum som et de tror vil prege det norske musikkåret 2024. I dag er det etterlengtede albumet "En fot ut døra" ute! 

Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun

LYTT HER

Yngvil har fort blitt et sentralt navn i den norske musikkscenen, som visepopens store nye stjerneskudd. Den 27-år gamle jenta fra Nesodden skriver ærlige, upolerte tekster og formidler på en treffende og gjenkjennelig måte. Det er ingen tvil om at Yngvil er i ferd med å ta musikknorge med storm. Yngvil er vokst opp med mange ulike musikalske inspirasjoner, og har blitt formet av både gammel og ny visetradisjon. Da hun var liten hørte hun på Jan Eggum og Tramteateret, samtidig som hun også lyttet til Taylor Swift og Siri Nilsen. I dag albumdebuterer Yngvil, hun forteller om prosessen:

- Å gi ut et debutalbum føles litt som å gå på første date med hele Norge – du håper de liker deg, og at du ikke sier noe helt feil! Kort oppsummert ble dette albumet til gjennom mange sene kvelder, litt oransjevin, en god del kaffe, og et par eksistensielle kriser.

Da Yngvil var ferdig på videregående, sluttet hun egentlig med musikk og valgte å studere til å bli journalist. Hun så aldri på seg selv som en stor sanger, men sluttet aldri å skrive. Skrivingen og tekstene var alltid hennes fokus. Det hjalp med å sortere tankene og få orden i hodet. Så da hun valgte hun å gå tilbake til å bruke tekstene i musikalsk sammenheng igjen, så var det nettopp de upolerte og ekte tekstene samt hennes fantastiske evne til å formidle dem, som gjorde stort inntrykk på folk. Yngvil har både tidløse kvaliteter og friske impulser som artist. Dette kan være en av grunnene til at hun allerede har gjort stort inntrykk og treffer en bred målgruppe. Det er tydelig at Yngvil sin musikk har truffet mange, veldig fort. Målet hennes er å lage en ny visebølge - ved å binde sammen den gamle og den nye vise-verdenen. 

- Med dette albumet prøver jeg å bygge en bro mellom ´den unge visesangeren´ som trodde hun visste alt, og ´den eldre visesangeren´ som vet at hun ikke gjør det – og jeg lover, de møtes midt på!

Yngvil ble allerede lagt godt merke til da hun slapp debutsingelen “Ingenmannsland” i 2023. En låt som skulle ende opp med å bli den 19.mest spilte låta på radio i fjoråret. Låta gikk rett inn på NRK P1 sine spillelister, klatret raskt opp til A-lista og ble til sammen liggende i imponerende 24 uker. Yngvil har også vært årets juleartist for Frelsesarmeen jula 2023, og månedens artist i juli i år hos Norsk Viseforum. Hun har fulgt opp suksessen med mange singelutgivelser, og flere ulike musikalske samarbeid med blant andre Synne Sørgjerd, og Daniel Kvammen. Den siste singelen "Brente jenter" med Synne Sørgjerd som kom denne sommeren, har også blitt lagt inn i P1 sine nasjonale radiolister. 

Det etterlengtede debutalbumet til Yngvil feires med releasekonsert på Salt i Oslo i kveld. Yngvil avslutter:

- Jeg er på ekte stolt av dette albumet. Dette albumet er på en måte alt jeg har lært, følt og opplevd de siste ti årene oppsummert i ni låter. Håpet mitt er at det finnes noen andre som har lært, følt eller opplevd noe av det samme.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover "En fot ut døra"
Cover "En fot ut døra"
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde
Foto: Morten Brun
Foto: Morten Brun
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye