Cottage cheese-feberen fortsetter
Salget av cottage cheese har økt jevnt over tid, men det siste året har salget skutt i været, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Det gjelder særlig i andre kvartal av 2024.

Salget av cottage cheese har i andre kvartal økt med hele 50 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.
MELK kunne tidligere avsløre en økning i salget av samtlige matvaregrupper innen melk og meierikategorien i løpet av første halvår av 2024. Totalt for første halvår ble det solgt 40 prosent mer cottage cheese enn i 2023, men i andre kvartal isolert ser man altså en 50 prosent økning i salgsvolum.
Den store økningen i salget av produktet er helt unikt, ifølge MELKs ernæringsrådgiver.
- At cottage cheese har hatt så stor vekst på så kort tid er helt unikt. Det er jo et proteinrikt og magert produkt, som er populært blant mange sunne og treningsglade folk, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK.
Mange nye bruksområder
Det eksplosive salget av cottage cheese startet i fjor høst, og det pekes på flere årsaker til dette. På den ene siden har det blitt lansert flere nye varianter, som har bidratt til økt interesse. På den andre siden ble produktet hyppig omtalt i sosiale medier som TikTok.
- Folk på sosiale medier har vist at cottage cheese har mange nye bruksområder som virkelig har slått an hos yngre målgrupper. De har anvendt produktet i forskjellige oppskrifter som flatbrød, iskremer, kaker og rundtstykker, sier Glemminge Arnesen.
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noKaroline PedersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97956423karoline@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Melk med smak tar av – 37 % økning siden 202021.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Nordmenn elsker melk med smak! Salget har økt med 37 % på fire år, ifølge Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Den tradisjonelle sjokolademelken er fortsatt den store favoritten, men bransjen har vært rask til å følge nye trender og skape flere smakfulle alternativer.
Brunosten er tilbake – flere får smaken på nasjonalosten7.3.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Etter flere år med nedgang gjør brunosten comeback. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget har økt med 9,2 % de siste to årene. Nasjonalosten er igjen en favoritt på nordmenns brødskiver.
Melketrend: Økologisk helmelk opp 25 prosent20.2.2025 08:36:52 CET | Pressemelding
For første gang på mange år øker melkeforbruket i Norge, og økologisk melk leder an i veksten. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at salget av økologisk helmelk har skutt i været med hele 25,3 % i 2024, mens konvensjonell helmelk økte med solide 6,1 % fra året før. Helmelk er den største kategorien innen økologisk melk.
Salget av melk øker etter flere år med nedgang13.2.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Meieriprodukter har hatt et sterkt år med vekst i alle kategorier. Tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at forbruket økte gjennom hele 2024, med spesielt sterk vekst i første og fjerde kvartal. Smør (+7,6 %), fløte (+6 %) og ost (+5,8 %) var blant vinnerne, mens melk økte med 1 %, en positiv vending etter flere år med nedgang.
5 smarte tips for en sunn start på året17.1.2025 03:00:00 CET | Pressemelding
Et nytt år er ofte forbundet med nye mål og muligheter. Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver ved Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK), deler sine beste råd for å kickstarte året med sunne vaner. Hun trekker frem både trender og forskning for å gi tips som er både praktiske og motiverende over tid.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom