SINTEF arrangerer kurs i praktisk bygningsfysikk i Oslo
25. september kan du lære om materialvalg og detaljløsninger knyttet til fuktsikring i ulike typer takkonstruksjoner.
Praktisk bygningsfysikk handler om planlegging og utførelse av klimaskallet med hensyn til materialvalg og detaljløsninger knyttet til fuktsikring, varmeisolering og lufttetthet.
– Dette kurset går spesielt inn på temaet fuktsikring. Temaene som tas opp er vurdert å være spesielt relevante og tidsaktuelle, forteller seniorforsker Stig Geving i SINTEF.
Målgruppen er alle aktører med interesse for praktisk bygningsfysikk; entreprenører, arkitekter, bygningsfysikere, prosjekteringsledere, leverandører mm.
Hovedfokus på takkonstruksjoner
Kurset er en del av en serie på to, hvor det første tok for seg problemstillinger knyttet til fasader og konstruksjoner mot bakken, mens dette har hovedfokus på tak. De to delkursene avhenger ikke av hverandre, så man kan velge å delta på kun dette.
To av landets ledende ressurser innen praktisk bygningsfysikk vil lede kurset; seniorrådgiver Kristin Elvebakk og seniorforsker/professor Stig Geving fra SINTEF Community.
Kurset vil omhandle følgende tema:
- Viktige aspekter ved bygningsfysisk prosjektering
- Slake luftede tretak
- Glasstak og overgangsdetaljer
- Solceller på tak
- Grønne tak – fuktsikre løsninger
- Massivtreløsninger i fasader og tak
- Erfaringer og krav til tetting med teip
- Bruk av smarte dampsperrer
- Klimatilpasning av bygninger
Tid: 25. september kl. 08:45-16:00
Sted: SINTEF Community, Børrestuveien 3, Oslo
Påmeldingsfrist: 13. september
Kontakter
Stig GevingSeniorforsker
Tel:922 99 576stig.geving@sintef.noKathrine NitterSenior kommunikasjonsrådgiverSINTEF Community
Tel:+47 932 00 559kathrine.nitter@sintef.noBilder
Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
SINTEF inviterer til konferanse om bærekraftig havneomstilling12.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding
På konferansen «Havneomstilling: samhandling for et bærekraftig taktskifte» i Trondheim 13. og 14. november, skal vi dele kunnskap og erfaringer for å realisere fremtidens bærekraftige havnesektor.
Nytt stort pilotprosjekt skal øke utnyttelsen av strømnettet med 25 %29.8.2024 08:33:00 CEST | Pressemelding
Det nye Pilot-E prosjektet MaksGrid skal teste ut løsninger som til sammen vil kunne øke utnyttelsen av strømnettet med 25 %. Fokus vil være på tiltak som nettselskapene selv kan gjennomføre og kontrollere i påvente av bygging av nytt nett.
Nå åpner de to første laboratoriene i Norsk havteknologisenter21.8.2024 13:13:56 CEST | Pressemelding
– Her er stedet hvor grønt snakk blir til grønn virkelighet, sa fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss under åpningen av de to første laboratoriene i Norsk havteknologisenter.
Arendalsuka: Norsk næringsliv bør engasjere seg mer i global bistand12.8.2024 07:29:16 CEST | Pressemelding
Det er mange gode grunner til at norsk næringsliv skal engasjere seg i global utvikling. Store samfunnsutfordringer som klima, sikkerhet, forurensning av havene, kan vi ikke løse uten å samarbeide. Hva skal til for å stanse forsøpling av havet? Mer enn halvparten av plastavfallet som havner i havet kommer fra noen få land i Asia. Derfor samarbeider SINTEF med industriaktører i Asia om håndtering av plastavfall på land, før det rekker å havne i havet. Prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE) har bidratt til at plastavfall som ikke kan gjenvinnes, blir en ressurs i sementindustrien, som erstatning for kull. - Både lokale industriaktører I Asia og vi ser verdien av å samarbeide om teknologi. Anvendt forskning har vist seg å ha stor gjennomslagskraft og skaper varige endringer i lokalsamfunn, sier Anneli Alatalo Paulsen som leder SINTEFs satsing på global, bærekraftig utvikling. - I Arendal skal vi dele erfaringene fra dette og andre prosjekter som e
Arendalsuka - Utslippskutt på sokkelen og kraftbalanse - ja takk begge deler12.8.2024 00:04:26 CEST | Presseinvitasjon
Møt Energiminister Terje Aasland, Benedicte Solaas (Offshore Norge), Stefania Osk Gardarsdotter (SINTE Energi) og et bredt politikerpanel som skal diskutere hvordan vi kan kutte utslipp på norsk sokkel uten at det går ut over kraftbalansen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom