Parat

Enighet for ansatte i SAS-kabin – Streiken avsluttes

Del

Leder for SAS Norge kabinforening i Parat, Martinus Røkkum, sier det er oppnådd enighet mellom kabinansatte og SAS-ledelsen og at streiken nå avsluttes. Han sier det er oppnådd en lønnsøkning for 2024 på samme nivå som de andre flyselskapene i Norge, totalt ca 7,5 prosent som etterbetales fra 1.mai i år. I tillegg til noe redusert arbeidsbelastning.

leder for SAS Norge kabinforening i Parat, Martinus Røkkum, sier det er oppnådd enighet mellom kabinansatte og SAS-ledelsen.
leder for SAS Norge kabinforening i Parat, Martinus Røkkum, sier det er oppnådd enighet mellom kabinansatte og SAS-ledelsen. Foto: Trygve Bergsland/Parat

Martinus sier kabinansatte fortsatt har en for lav lønn, men aksepterer resultatet.
– Med det utgangspunktet vår arbeidsgiver hadde i dette oppgjøret, der det skulle spares og vi i utgangspunktet måtte gi fra oss rettigheter mot mer lønn, er vi fornøyd med dette oppgjøret, sier han.

Han sier det i tillegg til en reell lønnsøkning er oppnådd enighet om noen lettelser i arbeidsbelastningen.
– Vi får blant annet flere ekstra helger med fri gjennom året og vi har fått gjennomslag for spisepauser på bakken ved lange arbeidsdager. Jeg vil også benytte anledningen til alle våre medlemmer som har stått på og gitt oss støtte under konflikten. All støtte fra andre kabinansatte og ikke minst støtte og forståelse fra passasjerene har vært viktig, sier Martinus.

Han sier oppgjøret nå skal ut på uravstemning blant medlemmene.

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye