OBOS

OBOS-banken hever innskuddsrentene

Del

Hever renten på innskudd med inntil 0,38 prosentpoeng.

Administrerende direktør i OBOS-Banken Øistein Gamst Sandlie.
Administrerende direktør i OBOS-Banken Øistein Gamst Sandlie. Hampus Lundgren.

Beste rente på innskudd vil etter hevingen være på 5,00 prosent.

- Vi har besluttet å heve rentene på de fleste innskuddsproduktene våre. Bankene har nå meget gode rentemarginer, og banksektoren har godt med spillerom for å gi kundene bedre betingelser, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

Rentehevingen trer i kraft fra 9. september.

- Vi registrerer at høy konkurranse om boliglånskundene har tatt bankenes utlånsmarginer ned mens innskuddsmarginene er på rekordhøye nivåer. Her må innskuddskundene følge godt med da det kan være tusenlapper å tjene på å velge riktig bank. Det er også viktig å velge riktig innskuddsprodukt da mange banker kun har gode innskuddsrenter på enkelte spissprodukter og for enkelte kundegrupper, sier Sandlie.

Rentene på utlån holdes samtidig uendret, og beste boliglånsrente ligger nå på 5,24 prosent.

- Bevegelsene i bankmarkedet er store for tiden. Konkurransen om kundene spisser seg til, og vi har et sterkt fokus på å ha konkurransedyktige på betingelser, sier Sandlie videre.

OBOS-banken har så langt i år opplevd en sterk kundetilstrømming, med 50 prosent flere nye bankkunder enn på samme tid i fjor.

Nøkkelord

Kontakter

OBOS-banken

OBOS-banken ble etablert i 2013 og er en landsdekkende digitalbank. Bankens kjernevirksomhet omfatter dagligbanktjenester og boliglån til privatpersoner, og langsiktige lån til boligselskaper. Ved utgangen av 2023 hadde OBOS-banken en forvaltningskapital på 65 milliarder kroner, noe som gjør banken til den 11. største norske banken.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye