Eika Gruppen

Et sterkt kvartal preget av god lønnsomhet og vekst i forsikringsporteføljen og høy finansavkastning.

Del

(Hamar 08.08.2024) Eika Forsikring fikk et resultat før skatt på 258 millioner kroner (79) i årets 2. kvartal. For første halvår samlet er resultatet før skatt på 193 millioner kroner (104). 

Selskapet leverer en Combined Ratio (CR) i kvartalet på 80,3% (93,6%). For første halvår er CR på 96,9% mot 98,2% i 2023. Selskapet oppnådde en annualisert egenkapitalavkastning i kvartalet på 65,8 (20,1) og 26,7 (14,1) hittil i år.

Resultat før skatt er på 258 millioner for kvartalet isolert, mot 79 millioner i 2. kvartal 2023. Hittil i år er resultatet før skatt på 193 millioner (104). Av dette utgjør avviklingsresultatet en gevinst på 22 millioner. Resultatet er 89 millioner bedre enn første halvår 2023.

Netto finansinntekter er 128 millioner i første halvår. Det er 60 millioner bedre enn for første halvår 2023. Finansinntektene gir en annualisert porteføljeavkastning på 6,4 prosent (3,6).

Selskapets totale bestandspremie var ved utgangen av kvartalet på 4 252 millioner kroner. Det er en økning på 363 millioner, tilsvarende 6,3 prosent hittil i år.

Selskapet opplever god vekst i premieinntektene. Skadekostnadene i første halvår har vært sterkt drevet av inflasjon, svak norsk kronekurs og svært varierende vær- og klimaforhold. Årets to første måneder kom med mye kulde og nedbør, som medvirket til høyt innslag av motor- vannskader i tillegg til uvanlig mange brannskader. Selskapet ser en klar bedring i skadeomfanget i årets andre kvartal.

ika forsikring AS klar for fusjon med Fremtind Forsikring AS 1.oktober 2024

1.juli 2024 ble Eika Forsikring AS og Fremtind Forsikring AS søsterselskap i det nyopprettede holdingsselskapet Fremtind Holding AS. Transaksjonen mellom Eika Gruppen AS (20,10 prosent), DnB Bank ASA (28,46 prosent) og SpareBank 1 Gruppen (51,44 prosent) er trinn én i den planlagte fusjonen mellom forsikringsselskapene. Det vil etter planen skje 1. oktober 2024.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konst adm direktør Hans Olav Høiby
Konst adm direktør Hans Olav Høiby
Last ned bilde

Dokumenter

Om Eika

Eika Forsikring leverer skade- og personforsikring til kunder innen privat-, landbruks- og næringslivsmarkedet. Salg av selskapets produkter skjer hovedsakelig gjennom banker, men er også tilgjengelige via digitale kanaler. Eika Forsikring er datterselskap i Eika Gruppen og har sitt hovedkontor på Hamar.

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er spredt over store deler av landet og bidrar til økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringsliv i sine markedsområder. Samarbeidet i alliansen sørger for stordriftsfordeler for lokalbankene som nyter høy tilfredshet blant sine kunder. Eika Gruppen er eid av bankene. Eika Gruppens visjon er å styrke lokalbanken gjennom å sikre sterke, omsorgsfulle lokalbanker som kan være en drivkraft for vekst og utvikling for kunder og lokalsamfunn.

Eika Gruppens kjernevirksomhet er å sikre lokalbankene moderne og effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser, inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur. Les mer på eika.no - https://eika.no/

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye