Arendalsuka: Sikring av fremtidens energi og velferd i Norge og Europa
Onsdag 14. august, 12:30, Samferdselsteltet, Arendal: SINTEF og NTNU gir tre råd til politikere for hvordan vi kan bidra til Europas energisikkerhet og Norges velferd i fremtiden.
EU skal være klimanøytral i 2050 og har uttrykt at de vil satse mindre på gassimport og mer på fornybar energiproduksjon i fremtiden. Samtidig har Europa vært avhengig av norsk gass siden en stor del av Russland sin gasseksport er borte fra markedet, og ambisjonen til EU er å fase den helt ut. Norge har dermed vært avgjørende for europeisk energisikkerhet i dag, og vi har mulighet til å bidra til en bærekraftig omstilling fremover.
Realiteten rundt energisikkerheten i Norge og Europa er en annen i kjølvannet av geopolitiske spenninger og den globale streben etter bærekraft. Vi må se med nye øyne på Norges rolle i forhold til vannkraftens funksjon, utvikling av havvind og hydrogen samt vårt bidrag til karbonfangst og -lagring.
NTNU og SINTEF har samlet forskning på energiområdet og kommer med tre råd til politikere, før vi slipper interessenter og politikere til for kommentarer, debatt og samtale.
Arrangementet blir streamet og tegnspråktolket: https://www.arendalsuka.no/live/samfunnsteltet
Faglig underlag:
Medvirkende:
- Nils Røkke, Direktør bærekraft, SINTEF
- Asgeir Tomasgard, Professor og Direktør NTNU Energi, NTNU
- Frode Leversund, CEO, Gassco
- Julie Wedege, Politisk direktør, Statkraft
- Kari Thørud, Konserndirektør, Hydro Energi
- Ellen Waldeland Hoddell, EVP Safety & Sustainability, Vår Energi
- Ingvild Kjerkol, Leder Energi- og miljøkomitéen, AP
- Nikolai Astrup, Stortingsrepresentant, H
- Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant, MDG
- Marius Arion Nilsen, Stortingsrepresentant, FrP
- Ordstyrer: Anne Jortveit, Nestleder, Norsk klimastiftelse
Kontakter
Anne Steenstrup-DuchKommunikasjonssjefSINTEF Energi
Tel:900 96 295Anne.Steenstrup-Duch@sintef.noBilder
Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Nytt stort pilotprosjekt skal øke utnyttelsen av strømnettet med 25 %29.8.2024 08:33:00 CEST | Pressemelding
Det nye Pilot-E prosjektet MaksGrid skal teste ut løsninger som til sammen vil kunne øke utnyttelsen av strømnettet med 25 %. Fokus vil være på tiltak som nettselskapene selv kan gjennomføre og kontrollere i påvente av bygging av nytt nett.
SINTEF arrangerer kurs i praktisk bygningsfysikk i Oslo27.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding
25. september kan du lære om materialvalg og detaljløsninger knyttet til fuktsikring i ulike typer takkonstruksjoner.
Nå åpner de to første laboratoriene i Norsk havteknologisenter21.8.2024 13:13:56 CEST | Pressemelding
– Her er stedet hvor grønt snakk blir til grønn virkelighet, sa fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss under åpningen av de to første laboratoriene i Norsk havteknologisenter.
Arendalsuka: Norsk næringsliv bør engasjere seg mer i global bistand12.8.2024 07:29:16 CEST | Pressemelding
Det er mange gode grunner til at norsk næringsliv skal engasjere seg i global utvikling. Store samfunnsutfordringer som klima, sikkerhet, forurensning av havene, kan vi ikke løse uten å samarbeide. Hva skal til for å stanse forsøpling av havet? Mer enn halvparten av plastavfallet som havner i havet kommer fra noen få land i Asia. Derfor samarbeider SINTEF med industriaktører i Asia om håndtering av plastavfall på land, før det rekker å havne i havet. Prosjektet Ocean Plastic Turned into an Opportunity in Circular Economy (OPTOCE) har bidratt til at plastavfall som ikke kan gjenvinnes, blir en ressurs i sementindustrien, som erstatning for kull. - Både lokale industriaktører I Asia og vi ser verdien av å samarbeide om teknologi. Anvendt forskning har vist seg å ha stor gjennomslagskraft og skaper varige endringer i lokalsamfunn, sier Anneli Alatalo Paulsen som leder SINTEFs satsing på global, bærekraftig utvikling. - I Arendal skal vi dele erfaringene fra dette og andre prosjekter som e
Arendalsuka - Utslippskutt på sokkelen og kraftbalanse - ja takk begge deler12.8.2024 00:04:26 CEST | Presseinvitasjon
Møt Energiminister Terje Aasland, Benedicte Solaas (Offshore Norge), Stefania Osk Gardarsdotter (SINTE Energi) og et bredt politikerpanel som skal diskutere hvordan vi kan kutte utslipp på norsk sokkel uten at det går ut over kraftbalansen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom