Statens vegvesen

Arctic Race: Her blir det stengte veier 4.-7. august

Del

I perioden 4.-7. august blir det redusert fremkommelighet på en del veier i området Bodø og Salten, i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race.

Bilde av ruten for Arctic Race i 2024.
Langs disse rutene blir det stengte veier i perioden søndag 4. august til onsdag 7. august, i forbindelse med arrangementet Arctic Race. Illustrasjon: Arctic Race of Norway Illustrasjon: Arctic Race of Norway

Rv. 80, fv. 17 («Kystriksveien») og E6, samt flere fylkesveier og kommunale veier blir berørt, og vil i perioder på flere timer være helt stengt for trafikk.

Etapper og stengte veier

Rittet går over fire etapper, i området Bodø og Salten:

Merk at enkelte veier blir stengt flere ganger, på ulike etapper. 

Alle stengetider er oppgitt av arrangøren. Det er politiet som styrer trafikkavviklingen under rittet. Fremkommelighet for nødetatene er ivaretatt.

Kart over hele ruten

Kart som viser hele ruten og kart for hver etappe finnes på arrangørens nettside: Ruten - Arctic Race of Norway 2024 (arctic-race-of-norway.com)

Råd til trafikantene: Sjekk trafikkmeldinger!

Oppdaterte trafikkmeldinger får du på www.vegvesen.no/trafikk eller i appen Vegvesen trafikk. I appen kan du også abonnere på varsler når veier i ditt område eller langs din rute stenges og åpnes igjen.

– Vi anbefaler de som bor og ferdes i området til å sette seg godt inn i stengetidspunkter for aktuelle strekninger, og i størst mulig grad tilpasse egen reise i tråd med dette. Reis før eller etter stengninger, oppfordrer Siril Veiåker Nilsen, seksjonssjef på Vegtrafikksentralen nord i Statens vegvesen.

Hun minner samtidig om at det kan skje uhell og hendelser som gjør at veier i området blir stengt også utenom de varslede tidspunktene:

– Hold deg oppdatert, er Nilsens beste tips.

Erfaringsvis opplever mange å bli berørt av veistengningene, både fastboende og turister som det er mange av på denne tiden.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Bilder

Bilde av ruten for Arctic Race i 2024.
Langs disse rutene blir det stengte veier i perioden søndag 4. august til onsdag 7. august, i forbindelse med arrangementet Arctic Race. Illustrasjon: Arctic Race of Norway
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye