– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier TikTok-kokk Ole Sirnes.

Du kjenner han kanskje fra TikTok: Nå er Ole Sirnes endelig klar med sin første kokebok, Ole koker.
– Jeg hadde aldri i mitt liv sett for meg at fire millioner mennesker skulle se en video hvor jeg mekker den afrikanske retten Fufu i min lille kjøkkenkrok - eller hvor mange som var interessert i å lære seg å lage maten min, sier Ole Sirnes.
Pandemien satte restaurantjobbingen i Bergen på pause, og som ung mann med «makk i ræven» holdt kjedsomheten på å ta livet av ham. For å gjøre dagene mer meningsfulle, begynte Ole å filme matlagingen og poste det i sosiale medier. Det skulle vise seg å bli en stor suksess: 25-åringen har nå over 120 000 følgere på TikTok og Instagram.
Lure «triks»
Ole flyttet til Stord for å gå på kokkeskole som 16-åring, og har mange gode tips og råd. Han er ekspert på å lage god mat for lite penger, og har gjort seg noen dyrebare erfaringer.
– Ikke gjør som meg: Jeg bestilte Foodora med Klarna, og jeg vet at en del unge gjør det samme. Det blir ekstremt dyrt i lengden, sier han.
Men hva gjør man med lite penger?
– Jeg våknet opp med 73 kroner på konto, men det ble likevel en bra middag. Det gjelder bare å kjenne til noen «triks», sier 25-åringen.
Ole tråler Global Foods og såkalte frukt- og grøntbutikker hvor han kjøper alt i løsvekt, til en mye rimeligere kilopris. Han elsker Fretex og loppemarked, og kjøper det meste av kjøkkenutstyr der. Det er også mye å finne under «gis bort» hos Finn. Komfyren hans er fra 90-tallet, men fungerer som den skal. I tillegg går han ofte i «tilbudskassa» i dagligvareforretningene, og lar utvalget der styre hva han skal lage til middag. Å lage god mat på lite budsjett, er fullt mulig!
Skape gode minner
Oles mat består av gode, men ikke for dyre råvarer. Han byr på alt fra norsk tradisjonsmat til smaker fra hele verden. Og det beste: Alle klarer å lage disse rettene. Er du ung og lovende, craver etter noe skikkelig godt, men kun eier to gamle gryter og en stekespade med brukket håndtak, kan du ikke få en bedre følgesvenn enn Ole koker.
– For meg handler god mat om å lage fine stunder for meg selv og andre. Enhver situasjon kan gjøres positivt med et lite matprosjekt. Du må ikke ha fagbrev (som meg) eller tykk lommebok (ikke som meg) for å lage deilig mat.
Ole Sirnes (f. 1999) er utdannet kokk og har jobbet på flere restauranter. Han er fra Hardanger, bor i Bergen og har mange millioner visninger på TikTok.
Ole koker lanseres 9. august. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Kim Daniel LindegaardPresseansvarlig i Bonnier Norsk Forlag
Tel:920 61 162kim.daniel.lindegaard@bonnierforlag.noBilder


Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Jørn Lier Horst og Thomas Enger er endelig tilbake!13.6.2025 07:17:27 CEST | Pressemelding
Serien om Alexander Blix og Emma Ramm er enormt populær. Nå lanseres bok nummer seks i rekken, Utskudd.
Ny bok av dronningen av TikTok og romantasy!6.6.2025 07:02:18 CEST | Pressemelding
Sarah J. Maas går viralt og har solgt nærmere 40 millioner bøker. Nå er Ildens og skyggens hus, tredje bok i den populære Crescent City-serien, klar i norsk oversettelse.
Voldtekt går viralt2.6.2025 07:13:00 CEST | Pressemelding
En 16 år gammel jente blir voldtatt og en video av hendelsen går viralt. Videoen utløser en nasjonal proteststorm i Tyskland, og en voldelig ytre høyre-bevegelse får fotfeste.
Samuel Bjørk er tilbake med eksplosiv thriller!30.5.2025 07:15:20 CEST | Pressemelding
Etter to år er ventetiden endelig over: Samuel Bjørk gir ut Bomberen, hans sjette krimroman om leserfavorittene Holger Munch og Mia Krüger.
En bok for mer fakta og mindre følelser i debatten om skjerm i skolen19.5.2025 10:27:46 CEST | Pressemelding
Hvordan gir vi barna det beste læringsmiljøet – i en tid preget av skjermer, algoritmer og kunstig intelligens? 77 elever, lærere, foreldre og fagpersoner samles i én bok som inviterer til en mer kunnskapsbasert samtale om teknologi og læring i norsk skole.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom