Boston Consulting Group

Veikart til økt lønnsomhet i havvindsektoren: Ny rapport fra BCG og PEAK Wind

Del

Optimalisering av drifts- og vedlikeholdspraksiser innen havvind kan forbedre både den operasjonalle ytelsen og lønnsomheten, skriver Boston Consulting Group og PEAK Wind i en fersk analyse.

Dagens utviklere av havvind kan ikke tillate seg å overse viktigheten av å forbedre sine drifts- og vedlikeholdspraksiser, skriver BCG og PEAK Wind.
Dagens utviklere av havvind kan ikke tillate seg å overse viktigheten av å forbedre sine drifts- og vedlikeholdspraksiser, skriver BCG og PEAK Wind. EyeEm / BCG

Rapporten understreker den kritiske rollen som drift og vedlikehold (operations and maintenance; O&M) har når havvindparker går fra å være supplementære grønne energikilder til primære energileverandører. Forfatterne identifiserer et betydelig uutnyttet potensiale i å optimalisere eksisterende drift - noe som kan føre til større verdiskaping og bygge opp under vindenergiens voksende rolle i globale energisystemer.

- Effektiv forvaltning av havvindparker er nå viktigere enn noen gang for å sikre deres økonomiske levedyktighet i driftsfasen. Å oppnå stabile og forutsigbare forretningsresultater krever et samtidig fokus på både inntekter og kostnader, sier Matti Scheu i PEAK Wind.

Forfatterne peker på syv tiltak for å optimalisere O&M-funksjonen:

1. Balansere innovasjon med standardisering
2. Gå fra produksjonsbaserte til inntektsbaserte beregninger
3. Redefinere formål og hensikt på tvers av alle prosjektfaser
4. Kontinuerlig forbedring av produksjonssystemet
5. Kartlegge synerergieffekter på tvers av porteføljer og i samarbeid med nærliggende anlegg
6. Design av dataintegrasjon og læringsmodeller
7. Tidlig fokus på livssyklusforvaltning

- Havvindindustrien er i en avgjørende fase hvor operasjonell ytelse utgjør en stadig større andel av netto nåverdi for prosjekter. Ved å finjustere O&M-praksisen kan utviklere frigjøre betydelig verdi og forbedre prosjektets levedyktighet, sier Robert Hjorth, Managing Director & Partner ved BCGs Oslo-kontor.

Rapporten diskuterer også utviklingen av turbinteknologi og nødvendigheten av en overgang mot mer robuste og prediktive O&M-strategier og kan, sammen med de øvrige innsiktene, forbedre operasjonell effektivitet og lønnsomhet for havvindprosjekter over hele verden.

Kontakter

Bilder

Matti Scheu, PEAK Wind
Matti Scheu, PEAK Wind
Last ned bilde
Robert Hjorth, BCG
Robert Hjorth, BCG
Last ned bilde

Lenker

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG) er et globalt konsulentselskap som er ledende innen strategisk rådgivning. Vi samarbeider med ledere i samfunns- og næringsliv for å bygge bærekraftige konkurransefortrinn og drive positiv samfunnsbygging.

BCG ble grunnlagt av Bruce Henderson i Boston, USA, i 1963 og har i dag mer enn 32 000 ansatte i over 100 byer i mer enn 50 land.

Følg pressemeldinger fra Boston Consulting Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Boston Consulting Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Boston Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye