Manuskript Forlag AS

Endelig en biografi om Øystein Sunde

Del

«Sånn er’n bare» er tittelen på biografien om artist, låtskriver og ordkunstner Øystein Sunde (77). Boken kommer ut 3. September 2024.

Øystein Sunde
Biografien om Øystein Sunde kommer ut 3. September 2024. Foto: Espen Solli. Foto: Espen Solli

Gjennom 54 år, 40 gitarer og 243 sylindere har Øystein Sunde underholdt oss med utallige konserter, plateutgivelser og show. Nå er han klar med biografi og i gang med innspilling av ny musikk og plate til glede for alle fans.

- Jeg er takknemlig for fans som trofast har fulgt meg på reisen. De siste årene har det også kommet flere unge i konsertsalen og det er veldig gøy. Jeg tror jeg treffer folk i alle aldre på hjemmebane, at de skjønner hva jeg snakker om. For eksempel, hvorfor ting går i stykker i heimen på en søndag kveld? Folk ler, som kjent, av gjenkjennelse, overraskelse og redsel, sier Øystein Sunde. 

Sundes låter danner til sammen et gigantisk, fragmentert og presist bilde av noe som godt kan være den norske folkesjelen. 

Lang fartstid

Karrieren til Øystein Sunde tok for alvor av på 70-tallet og han har siden turnert Norge opp og ned og spilt låter som folk kan utenat og elsker å høre igjen, sanger som har blitt en del av norsk folklore. Det er både humor og alvor i tekstene og det er mange låter å velge i, blant annet «Kjekt å ha» «Du må´kke komme her og kommer her» og «Aftenbønn».  

Biografien «Sånn er’n bare» er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke, forfatteren bak den kritikerroste biografien om Erik Bye. Ved siden av mange og lange samtaler med Sunde selv har han intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

- Jeg tror ingen artist har spilt for flere nordmenn, og det er neppe en ordkunstner etter Henrik Ibsen som har har tilført det norske språk så mye. Øystein Sunde er 77 år, men spiller fortsatt opp mot 100 konserter i året og er hele tiden på jakt etter sangen som ikke er skrevet. Han bestemte seg som barn for aldri å bli voksen og har aldri sluttet å leke. Men bak leken ligger det et alvor fra en sjenert og bekymret mann. Jeg vet ikke hvor han hadde vært uten bakkemannskapet og lekekameraten han har i kona Gudrun, sier Bakke.

Måtte overtale Sunde

Det er Manuskript Forlag AS som utgir biografien. Forlegger Øyvind Hagen har jaktet på Øystein Sunde i over 10 år: 

- Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham. Boken er blitt en spennende reise i et unikt liv som byr på flere overraskelser om Sundes privatliv og karriere. Han er et ikon, en bauta, en musikkhistorie i seg selv og en katalysator for mange. 

Kontakter

Unn Grethe BergePR- pressekontaktUnn Grethe Berge Consulting AS

UGB Consulting AS er et kommunikasjonsbyrå som tilbyr tjenester innen PR- og kommunikasjon, pressehåndtering og management.

Tel:+ 47 92403867post@ugbconsulting.no

Bilder

Øystein Sunde
Biografien om Øystein Sunde kommer ut 3. September 2024. Foto: Espen Solli.
Last ned bilde
Øystein Sunde gir ut biografi
«Sånn er’n bare» er tittelen på biografien om artist, låtskriver og ordkunstner Øystein Sunde (77). Foto: Espen Solli.
Last ned bilde
Øystein Sunde biografi
«Sånn er’n bare» er tittelen på biografien om artist, låtskriver og ordkunstner Øystein Sunde (77). Foto: Espen Solli.
Last ned bilde
Bokomslaget til biografi om Øystein Sunde.
Biografien om Øystein Sunde lanseres 3. September 2024. Foto: Nina Ruud.
Last ned bilde
Forfatter Asbjørn Bakke
Biografien «Sånn er’n bare» er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke, forfatteren bak den kritikerroste biografien om Erik Bye. Foto: Privat.
Last ned bilde
Forlegger Øyvind Hagen i Manuskript Forlag
Forlegger Øyvind Hagen i Manuskript Forlag. Foto: Privat.
Last ned bilde

Manuskript Forlag AS ble etablert i 2020. Vår ambisjon er å utgi informative, nyttige og tankevekkende bøker som kan gi ny innsikt. Kan de også bidra til diskusjon, ønsker vi det velkommen. For øyeblikket fokuserer vi på norsk og oversatt sakprosa.

Følg pressemeldinger fra Manuskript Forlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Manuskript Forlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Manuskript Forlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye