BAMA

Haaland: – Ingenting smaker bedre

Del

I et eksklusivt intervju med BAMA forteller Erling Braut Haaland om sin kjærlighet til norske grønnsaker.

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland BAMA

Nå lanserer BAMA en helt ny reklamekampanje dedikert til norske råvarer. Frontfigur for kampanjen er en du nok kjenner til fra før.

For du har kanskje sett han på vei til kamp eller trening knaskende på en gulrot?

Vi snakker selvfølgelig om Erling Braut Haaland, som BAMA inngikk en eksklusiv ambassadørsavtale med i september i fjor.

– Det er mange som tenker at sunn mat ikke er like godt og mettende som usunn mat. Det er jeg uenig i, men det må være laget av bra ingredienser, forteller Erling, som sier at riktig kosthold er viktig for at han skal prestere best mulig på banen.

– På smak er det ingenting slår norske grønnsaker. Jeg vet ikke om det er været, vannet eller jorden, men du kjenner en forskjell på smaken, mener Erling.

Med Haaland som inspirasjon

Nettopp savnet til Norge og norske grønnsaker er tema i den nye reklamefilmen. 

– Erling var inspirasjonen til idéen, forteller Jon Eivind Fornes, marketingdirektør i BAMA.

– Vi ønsket et budskap som både passet for ham og oss. En situasjon han kjente seg igjen i, som også omfavnet det vi ønsket å formidle, forteller Fornes, som mener reklamen både er ekte og autentisk.

– Da han fortalte om savnet til norske grønnsaker falt brikkene på plass. Vi er alle veldig fornøyd med resultatet, sier marketingdirektøren, som omtaler storscorerens bidrag i prosessen som «uvurderlig».

Med respekt for bonden

Tidligere har Erling fortalt at han kunne tenkt seg å bli bonde, dersom han ikke hadde blitt fotballspiller. Angrepsstjernen mener oppveksten på Jæren har gjort han mer oppmerksom på maten han velger.

– Jeg er jo fra Bryne. Jeg er oppvokst omringet av åkre og bondegårder på alle kanter. Da ser du hvordan grønnsakene blir dyrket. Du ser jobben som bonden gjør. Det har gjort meg mer bevisst på maten jeg spiser, forteller Erling. 

– Jeg tror det er mange likheter mellom å være fotballspiller og bonde. Du må gjøre jobben skikkelig hver dag om resultatet skal bli bra. Ting kommer ikke av seg selv.

Sverger til rene råvarer

Snart begynner Erling forberedelsene til avspark i Premier League. Sist sesong ble kronet med seriegull og toppscorertittel.

I jakten på å gjenskape resultatene, overlates ingenting til tilfeldighetene.

– Skal jeg holde meg frisk og skadefri, må jeg passe på å få i meg riktig mat. Vitaminer og mineraler er viktig for restitusjonen. Derfor spiser jeg mye grønnsaker.

– Skal man prestere på høyeste nivå, må man også spise det som er best for kroppen, forteller Erling.

Hva er viktig for deg og ditt kosthold?

– Jeg tror på å spise naturlig. Et kosthold basert på rene råvarer. Jeg liker best ekte mat. Frukt og grønnsaker er en viktig del av det.

Har du en favorittfrukt eller -grønnsak?

– Den er vanskelig. Det er mye som er «græla» godt, men jeg er veldig glad i gulrot. Aller helst fra Jæren, men norsk gulrot er alltid bra.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Erling Braut Haaland
Erling Braut Haaland
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye