Statens vegvesen

Tunnelene på Ring 1 stenger kl. 05 natt til 1. juli

Del

Nå starter tunneloppgradering på Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavsgate.

Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen stenger 1. juli og blir stengt i tre år som følge av ombygging, terrorsikring og oppgradering
Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen stenger 1. juli og blir stengt i tre år som følge av ombygging, terrorsikring og oppgradering Erik Larsstuen/ Statens vegvesen Fritt mot kreditering

Allerede fra morgentimene 1. juli vil man se forandringer. Ring 1 blir stengt ved Oslo Spektrum og ved krysset Pilestredet - St. Olavsgate. Sistnevnte kryss bygges samtidig om med en midlertidig rundkjøring. Inne i tunnelene påbegynnes omfattende forberedende arbeider.

-Vi er godt forberedt, og ser frem til å komme i gang med arbeidet. Klokken 0500 mandag 1. juli stenger vi tunnelene og arbeidene starter nesten umiddelbart, sier prosjektleder for Ring 1-prosjektet i Statens vegvesen, Elin Hermanstad Havik.

Statens vegvesen oppfordrer alle som kan om å la bilen stå, og velge kollektivtransport sykkel eller gange eller en kombinasjon av disse.

-Vi har sett redusert trafikk mot Oslo sentrum. Det er viktig for å unngå stor trafikkork, sier prosjektleder trafikk Halvard Gavelstad.

Nå i sommer er trafikken mindre, og det er lavere trykk på kollektivtrafikken. Vi vil løpende følge opp tiltakene gjennom ferien. Vi er avhengig av at trafikken ikke bygger seg kraftig opp igjen etter ferien, poengterer han.

Anbefaler Operatunnelen og ring 3

Når Ring 1 stenges vil det påvirke trafikken i sentrum. Kapasiteten på vegnettet er allerede i dag presset og stengingen vil gi økte køer. Stengningen har vært lenge planlagt, og de siste månedene har flere trafikktiltak blitt innført for å unngå kork på veinettet.

For dem som må kjøre, er anbefalt omgjøring via E18 Operatunnelen og Ring 3.

Fakta:

Hammersborgtunnelen skal bygges om, terrorsikres og senkes 8 meter under det nye regjeringskvartalet. Vaterlandstunnelen skal oppgraderes. Ombyggingen av Hammersborgtunnelen og oppgraderingen av Vaterlandstunnelen vil pågå i tre år. Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavsgate vil da være stengt for trafikk.

All infrastruktur skal skiftes ut slik at kravene til tunnelsikkerhet ivaretas. Konstruksjoner og vegbane bygges om. De forberedende arbeidene starter allerede 1. juli.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye