Skader etter lynnedslag kan oppstå etter lang tid

Del

I Norge har vi normalt over 100 000 lynnedslag i løpet av året, med høysesong i juli og august. Skadene kan oppstå etter lang tid, og trenger heller ikke slå ned direkte hos deg for at elektronikk i din bolig skal ta skade av det.

  • Et lynnedslag en kilometer unna kan faktisk føre til overspenninger som forplanter seg helt frem til og inn i boligen din,» sier Morten Schau, kommunikasjonssjef i Elvia.  

Elvia er Norges største nettselskap med om lag to millioner kunder og har ansvar for vedlikehold av nettet på store deler av Østlandet.  

  • Lynnedslag kan blant annet gå hardt utover det elektriske anlegget ditt, noe som også kan gi senskader flere måneder senere. Vær derfor oppmerksom på tegn på at det kan være noe galt, som at lyspærer eller sikringer stadig ryker, eller om fryser og kjøleskap durer unormalt mye. Da bør du kontakte en elektriker som kan ta en sjekk» sier Morten Schau. 

Dersom elektrisk anlegg og utstyr har vært utsatt for overspenninger, er det eiers og brukers ansvar å få anlegget sjekket og eventuelt reparert. Skader som ikke blir sjekket og utbedret kan potensielt føre til brann. 

Nøkkelord

Kontakter

Elvia er ansvarlig for Norges største nettområde. Vårt strømnett dekker totalt ca. 50 000 km2. Det tilsvarer et område som er litt større enn Danmark – 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Det vil si at vi alltid er på jobb for å sikre at alle våre kunder har strøm, og at vi rykker ut for å reparere dersom det skulle oppstå en feil på en komponent i strømnettet. Fremtiden er elektrisk, og Elvia har en sentral rolle i elektrifiseringen av samfunnet. Med over 850 ansatte er vi godt rigget for fremtiden, den stadige utviklingen og elektrifisering av nordmenns hverdag. Gjennom å sikre effektiv tilgang på strøm legger vi til rette for det grønne skiftet, for bærekraft og langsiktige valg.

Følg pressemeldinger fra Elvia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elvia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elvia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye