Norsk elbilforening

Prøv en elsykkel til jobb

Del

I dag inntreffer det som vi lenge har kjent en forsmak på; ring 1 i Oslo stenges.  

– Har du mindre enn rundt 20 km til jobben, kan elsykkel være et veldig godt alternativ til bil, tog eller buss, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening. 

– En elsykkel er et godt pendlealternativ og kan enten ses på som en dyr sykkel eller en veldig billig bil, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.
– En elsykkel er et godt pendlealternativ og kan enten ses på som en dyr sykkel eller en veldig billig bil, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening. Foto: Jamieson Pothecary, Norsk elbilforening

Det er forventet mer bilkø og kaos fram til tunnelen under Regjeringskvartalet er ferdig oppgradert om tre år. Statens vegvesen har allerede kastet alle elbiler ut av kollektivfeltene i Oslo og Akershus. Det har gitt en forsmak på køene som venter etter sommerferien. 

Elbilforeningen mener det er uklokt å ikke reservere kollektivfeltet til elektriske kjøretøy, og har derfor foreslått for Statens vegvesen at de heller burde økt kravet til samkjøring. Så langt har vi ikke fått gehør for forslaget. 

– En elsykkel er et godt pendlealternativ og kan enten ses på som en dyr sykkel eller en veldig billig bil, sier Haugneland. 

En viktig fordel med elsykkel framfor vanlig sykkel, er at du kan sykle til jobb med vanlige klær uten behov for å dusje etterpå. 

Altfor få som vurderer å sykle

Ifølge Elbilisten 2024 er det kun syv prosent som ser på sykkel og gange som et alternativ til elbilen. Den andelen kan bli bedre om flere blir kjent med hvor fint det er å elsykle. 

Med en elsykkel kan du sykle med jevn fart uansett hvor mange oppoverbakker eller hvor dårlig form du er i. Elsykler gir deg motorassistanse opp til rundt 20 km/t, men du kan selvsagt sykle raskere i nedoverbakker eller for egen maskin.  

– Har du 10 km til jobb vil du bruke maks en halv time, sier Haugneland. Det er raskere enn å stampe i bilkø hver dag eller vente på forsinka tog. 

Råd til deg som vurderer å skaffe deg elsykkel

1.Test før du kjøper 

Mange lokale elsykkelforhandlere lar deg prøve en elsykkel så du kan teste hvilken som passer for deg. Du kan også leie eller lease for lengre eller kortere perioder. Test ut hvilken type elsykkel som passer best for dine behov og sykkelstil. 

2. Ha med ekstra klær 

Ha med et lett regntøy i sekk eller sideveske så kan du raskt kle på deg om det begynner å regne på vei til jobb. På en kald høstmorgen er hansker veldig effektivt for å holde varmen. 

3. For deg med barn i barnehagen: 

En såkalt longtail være et godt valg der du kan ha to barn bakpå. Med elsykkel er det enklere å sykle også med større barn i sykkelvogn og hekte av for veien videre til jobb. 

4. For deg som er togpendler: 

Bruk elsykkel til stasjonen. Mange togstasjoner har sikker sykkelparkering. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Har du 10 km til jobb vil du bruke maks en halv time. Det er raskere enn å stampe i bilkø hver dag eller venter på forsinka tog, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.
– Har du 10 km til jobb vil du bruke maks en halv time. Det er raskere enn å stampe i bilkø hver dag eller venter på forsinka tog, sier Petter Haugneland, nestleder i Norsk elbilforening.
Last ned bilde

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye