Statens vegvesen

Inngår Ring 1-kontrakt med Veidekke

Del

Statens vegvesen og Veidekke har i dag skrevet kontrakt om oppgradering av Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen på Ring 1 i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise i samspill med en verdi på 2,1 mrd. nok. eks. mva.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Admininstrerende direktør i Veidekke, Øivind Larsen
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og Admininstrerende direktør i Veidekke, Øivind Larsen Erik Larsstuen/ Statens vegvesen Fri bruk mot kreditering

-Dette er en viktig milepæl i prosjektet. Prosjektet har de siste ti månedene gjennomført en samspillsfase med Veidekke der grunnlaget for selve prosjektgjennomføringen er lagt. Etter en god planleggingsprosess skal vi nå inn i selve gjennomføringen av byggearbeidene. Vi fortsetter det gode samarbeidet, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Både Vaterlandstunnelen (370 meter) og Hammersborgtunnelen (380 meter) er gamle og de trenger oppgradering og utskifting av infrastruktur. I tillegg skal Hammersborgtunnelen bygges om, senkes åtte meter og terrorsikres som følge av sin nærhet til nytt regjeringskvartal.

Begge tunnelene får nye rør, kabler, ledninger, skilting og belysning i tillegg til nødvendig tunnelsikkerhetstustyr.

- Dette er et prosjekt som passer Veidekke godt med omfattende grunnarbeider og utfordrende konstruksjonsarbeider. Vi har gjennomført en vellykket samspillsfase sammen med Statens vegvesen i snart ett år som gir oss et veldig godt grunnlag for prosjekt­gjennomføringen. Vi takker for tilliten og gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Byggearbeidene starter i løpet av kort tid og skal etter planen være ferdig sommeren 2027. Ring 1 mellom Oslo spektrum og St. Olavsgate vil være helstengt i perioden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hammersborgtunnelen Ring 1 vestre portal mot Pilestredet
Hammersborgtunnelen Ring 1 vestre portal mot Pilestredet
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye