Norsk elbilforening

Tre av fire syns elbil krever mer planlegging enn fossilbil

Del

Tre av fire opplever at elbiltur krever ekstra planlegging. Det skremmer likevel ikke elbilistene fra å dra på elbilferie, viser tall fra spørreundersøkelsen Elbilisten 2024.

Det kan rett og slett være sånn at det finnes en lademulighet for elbil på parkeringsplassen der man uansett skal overnatte. Her ser vi ladeparkering på Knutholmen i Kalvåg.
Det kan rett og slett være sånn at det finnes en lademulighet for elbil på parkeringsplassen der man uansett skal overnatte. Her ser vi ladeparkering på Knutholmen i Kalvåg. Foto: Markus Nilsen Rotevatn, Norsk elbilforening

Hele 67 prosent av elbilistene planlegger å bruke elbilen på ferie i år, ifølge samme undersøkelse.

Men  elbilistene mener altså at det er mer behov for å planlegge når de skal på elbiltur. 25 prosent er helt enig og 49 prosent er enig i påstanden «Det krever mer planlegging på langtur med elbil enn fossilbil".

– Husk at de fleste elbilister lader bilen hjemme året rundt og hurtiglader sjelden. Men med noen enkle forberedelser så kommer turen til å gå helt fint, forsikrer Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening.

Berge i Elbilforeningen forventer at lading på langtur vil oppleves enklere i årene som kommer. Målet er at det skal være like enkelt å lade batteriet som det er å fylle drivstoff.

– Ladeparkering er veldig lurt, så sjekk ut muligheten for det når du skal på ferie, råder Unni Berge.

Det kan rett og slett være sånn at det finnes en lademulighet for elbil på parkeringsplassen der man uansett skal overnatte. Og noen turistattraksjoner har også dette tilbudet.  

Elbilforeningen har følgende råd for langtur med elbil:

  • Last ned ladeapp, ta med deg ladebrikke og husk å registrere gyldig bankkort. Slik unngår du stress på ladestasjonene. 
  • Sjekk om du det finnes ladeparkering der du skal og skal være en stund, og ta med bilens ladekabler. 
  • Finn reiseruta i Elbilappen for å få tips til ladestopp underveis. Lad når du kan, ikke vent litt du må. 
  • Er det ladekø? Avslutt hurtigladingen til du har nok strøm til å komme frem. 
  • Spør om hjelp hvis du lurer på noe. Elbilister er utrolig hyggelige folk. Hvis du er medlem, kan du kontakte Elbilforeningen.

Fakta om «Elbilisten 2024»

  • Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbilister.
  • Elbilisten 2024 er den trettende undersøkelsen som er gjennomført.
  • Undersøkelsen gir blant annet svar på hvem elbilistene er, hvorfor de valgte elbil, hvordan de bruker elbilen og hvor fornøyde de er med elbilen sin.
  • Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 21.3. – 22.4.2024
  • 15 300 personer har svart på undersøkelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

– Husk at de fleste elbilister lader bilen hjemme året rundt og hurtiglader sjelden. Men med noen enkle forberedelser så kommer ferieturen til å gå helt fint, forsikrer Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening.
– Husk at de fleste elbilister lader bilen hjemme året rundt og hurtiglader sjelden. Men med noen enkle forberedelser så kommer ferieturen til å gå helt fint, forsikrer Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening.
Last ned bilde

Lenker

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø. Vi har 14 lokalforeninger og over 120.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye