Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Dette meieriproduktet haler innpå gulostens popularitet

Del

På spørsmål om hva nordmenn ville savnet mest hvis melken skulle blitt borte, er det gulosten som blir nevnt av flest, viser en ny landsrepresentativ undersøkelse. Den har riktignok sterk konkurranse med andreplassen på listen.

Gulosten er en storfavoritt blant nordmenn.
Gulosten er en storfavoritt blant nordmenn. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Så mange som 58 prosent oppgir at de ville savnet gulost aller mest, hvis tilgangen til melk, og dermed alle meieriprodukter, skulle forsvinne. Det kommer frem i en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).  

Det er kanskje ikke så overraskende, ettersom gulost er blant meieriproduktene det selges mest av i norske butikker. Det er noen flere kvinner som svarer gulost, enn menn.  

Vanlig hvit melk er også favoritt 

45 prosent oppgir at de blir å savne smør, mens 19 prosent svarer rømme/crème fraîche og 17 prosent brunost. Men, det meieriproduktet som legger seg inn på en andreplass over hva folk ville savnet mest, er faktisk vanlig hvit melk.  

For hele 57 prosent oppgir vanlig hvit melk som noe de ville savnet, viser undersøkelsen. Vanlig hvit melk er grunnlaget for alle meieriprodukter, så det er kanskje ikke så rart at den er høyt oppe på listen.  

- Melk har en stor plass i kostholdet vårt, både som sunn måltidsdrikk, og i populære retter som vafler og grøt. Mange nordmenn er opptatt av å spise sunt, og melk og meieriprodukter bidrar med mer enn 60 prosent av inntaket vårt av kalsium og jod. Melken er derfor viktig å beholde i et sunt hverdagskosthold, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK. 

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter i mai 2024. 1023 intervjuer. 

null

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Gulosten er en storfavoritt blant nordmenn.
Gulosten er en storfavoritt blant nordmenn.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye