NRK

Slik blir OL på NRK og Warner Bros. Discovery

Del

Hele verdens øyne rettes mot Paris i slutten av juli. I sommer kan du følge alle øyeblikkene fra de olympiske leker på NRK, Max og TVNorge.

Carsten Skjelbreid, Susanne Jørstad Wergeland, Ida Nysæter Rasch og Ole Rolfsrud er klare til å formidle OL til det norske publikummet.
Carsten Skjelbreid, Susanne Jørstad Wergeland, Ida Nysæter Rasch og Ole Rolfsrud er klare til å formidle OL til det norske publikummet. Celina Øier / NRK / WBD Kan kun brukes i redaksjonell omtale av programmene.

Den norske troppen tok åtte medaljer da sommer-OL ble arrangert i Tokyo i 2021. Nå har Olympiatroppen som målsetting at Norge skal tangere det antallet i Paris.

Vil Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen, Kristian Blummenfelt og håndballjentene ta nye gullmedaljer? Kan andre medaljehåp som Casper Ruud, sandvolleyballgutta og Viktor Hovland gå til topps? Eller får vi noen nye OL-helter?

Publikum kan glede seg til følge all spenningen på NRK og Warner Bros. Discovery sine plattformer fra 26. juli til 11. august.

Warner Bros. Discovery skal sende samtlige øvelser fra den franske hovedstaden på sin nye strømmetjeneste Max, i tillegg til å gi seerne bred OL-dekning på TVNorge. NRK vil på sin side vise alt av friidrett, inkludert maraton, triatlon og kappgang, på NRK1 og i NRK TV.

– OL er idrettens definitive høydepunkt, og vi er utrolig glade for å bli med på dette toget igjen! Det norske folk elsker friidrett, og vi er meget fornøyde med at dette vises på NRK. Samtidig vil vi sende direkte fra hele OL på NRK Radio, og på nett vil vi følge nyhetsbildet tett. Dette gleder vi oss veldig til, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

– OL i Paris blir en fantastisk fest for alle involverte, og på Max får det norske OL-publikummet hvert eneste øyeblikk og begivenhet fra sommerens store eventyr i Paris. For å sikre den beste opplevelsen for de norske seerne vil vi også sende 16 timer med OL hver dag på TVNorge. Allerede dagen før åpningsseremonien, 25. juni, tyvstarter vi med sendinger når Norges håndballjenter møter Sverige i gruppespillet i håndball, sier Hanif Hosseini, prosjektleder for OL i Warner Bros. Discovery i Norge.

OL på NRK, i NRK TV og NRK Radio

Eirik%20Fure%2C%20Jann%20Post%2C%20Ole%20Rolfsrud%20og%20Ida%20Nys%E6ter%20Rasch%20er%20noen%20av%20NRKs%20profiler%20som%20skal%20jobbe%20med%20OL.
Eirik Fure, Jann Post, Ole Rolfsrud og Ida Nysæter Rasch er noen av NRKs profiler som skal jobbe med OL. Celina Øier / NRK Kan kun brukes i redaksjonell omtale av NRKs programmer.

NRK skal sende OL på TV for første gang siden London-lekene i 2012. NRK skal vise friidrett, kappgang, maraton og triatlon på lineær-TV og i NRK TV. Det betyr at publikum kan glede seg til å se Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og resten av den norske friidrettstroppen på NRK.

Ida Nysæter Rasch er programleder på Stade de France. Jann Post, Vebjørn Rodal og Christina Vukicevic Demidov skal som vanlig kommentere øvelsene på friidrettsbanen. Fredrik Solbu Jullumstrø vil være reporter i den franske hovedstaden.

– Friidretten under OL i Paris vil gi oss idrettsøyeblikk vi kommer til å huske i lang tid. Norge har to av de største stjernene, i tillegg til en rekke utøvere som er på vei opp og fram. Det er en fantastisk kombinasjon. Det kommer til å bli intenst på Stade de France. Alle utøverne legger så mye i dette, så vi kan se fram til idrett på sitt beste. Jeg kan knapt vente, sier Jann Post.

På kveldstid vil Ole Rolfsrud og Eirik Fure være programledere for magasinsendingen «OL i Paris». Der vil de oppsummere øvelsene fra dagen som har gått.

NRK skal også sende åpnings- og avslutningsseremonien på NRK1 og i NRK TV. Åpningsseremonien 26. juli blir en historisk begivenhet, da dette er første gangen den ikke vil finne sted inne på en arena. Samtlige delegasjoner skal transporteres med båter langs en seks kilometer lang strekning på elven Seinen.

– Et slikt show har verden aldri sett før og hele Frankrike vil holde pusten underveis. Tenk på alt som står på spill når de seiler utøverne på elva som bukter seg gjennom byen. Dette blir særs spektakulært og spennende å følge med på, sier Rolfsrud.

NRK vil ha bred dekning av lekene på alle plattformer. Publikum kan følge alt som skjer under OL tett på NRK.no hver eneste dag, i tillegg til å høre hvordan det går med alle de norske OL-utøverne direkte i NRK Radio. Der blir det sendinger fra morgen til kveld.

I forbindelse med OL blir det også premiere på en helt ny podkast i NRK Radio. I «OL-gull» skal Jan Petter Saltvedt og Atle Andersen mimre tilbake til noen av de største øyeblikkene gjennom den olympiske historien.

OL på Max og TVNorge

Med 3800 timer direktesendt sport vil TVNorge og Max, sammen med Eurosport, være der man kan følge hvert øyeblikk, hver medalje, hver idrettsutøver og hvert lag fra OL i Paris.

Direkte fra Warner Bros. Discovery House, som ligger midt i hjertet av Paris, skal Susanne Jørstad Wergeland lede morgensendingene på TVNorge og Max.

– Endelig er OL i riktig tidssone for oss og jeg gleder meg noe helt enormt til å sitte midt i smørøyet og få gi norske seerne en bit av Paris og stemningen der, sier Wergeland.

Innimellom direktesendt sport blir det studiosendinger gjennom hele OL-dagen, med fokus på de norske utøverne, men også en bredere dekning med siste nytt, store snakkiser, intervjuer, reportasjer og analyser.

For sendingene på ettermiddagen, blir studio i Paris byttet ut med OL-studio i Oslo, som skal ledes av Gita Simonsen og Jan Ove Kjøndal. Begge har jobbet med OL-sendinger for Warner Bros. Discovery tidligere.

Kveldssendingene ledes av Carina Olset Hovda og Carsten Skjelbreid. Sistnevnte har vært med på OL-laget til Warner Bros. Discovery siden de fikk rettighetene tilbake i 2018, men Olset Hovda er ny på kanalen.

– Jeg gleder meg veldig til å lede kveldssendingene sammen med Carina og går det som vi både håper og tror, så kan vi se frem til en mengde historiske øyeblikk fra Paris, sier Skjelbreid.

Kontakter

Bilder

Eirik Fure, Jann Post, Ole Rolfsrud og Ida Nysæter Rasch er noen av NRKs profiler som skal jobbe med OL.
Eirik Fure, Jann Post, Ole Rolfsrud og Ida Nysæter Rasch er noen av NRKs profiler som skal jobbe med OL. Foto: Celina Øier / NRK
Last ned bilde
Jann Post og Ida Nysæter Rasch skal være i Paris og dekke OL.
Jann Post skal kommentere friidretten og Ida Nysæter Rasch er programleder i Paris.
Last ned bilde
Eirik Fure og Ole Rolfsrud skal lede OL-magasinet på kveldstid på NRK.
Eirik Fure og Ole Rolfsrud skal lede OL-magasinet på kveldstid på NRK. Foto: Celina Øier / NRK
Last ned bilde
Carsten Skjelbreid, Susanne Jørstad Wergeland, Ida Nysæter Rasch og Ole Rolfsrud er klare til å formidle OL til det norske publikummet.
Carsten Skjelbreid, Susanne Jørstad Wergeland, Ida Nysæter Rasch og Ole Rolfsrud er klare til å formidle OL til det norske publikummet. Foto: Celina Øier / NRK / WBD
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye