Stortinget

Et år med høy aktivitet i Stortinget

Del

I dag har Stortinget holdt sitt siste planlagte møte før sommeren. I denne sesjonen har Stortinget så langt behandlet over 500 saker. 

God stemning i salen før votering på siste møtedag i vårsesjonen. Her ser vi Nils Kristen Sandtrøen (A), Tellef Inge Mørland (A) og Anja Ninasdotter Abusland (Sp), t.h.
God stemning i salen før votering på siste møtedag i vårsesjonen. Her ser vi Nils Kristen Sandtrøen (A), Tellef Inge Mørland (A) og Anja Ninasdotter Abusland (Sp), t.h. Peter Mydske/Stortinget Stortinget

– Sesjonen 2023–24 har så langt hatt et jevnt høyt aktivitetsnivå. Vi har i løpet av året behandlet flere store saker, som langtidsplanen for Forsvaret, pensjonsforliket og endringer i Grunnloven, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. 

21. juni hadde Stortinget siste planlagte møtedag før sommeren.

– En urolig verden har også denne sesjonen preget det politiske arbeidet i Stortinget. Både krigen i Ukraina og på Gaza har hatt innvirkning på mange av sakene Stortinget har behandlet, sier Gharahkhani.  

Tallene viser at Stortinget har behandlet omtrent like mange saker som i fjor på samme tid. Siden Stortingets åpning og starten på sesjonen i oktober 2023 har Stortinget behandlet 504 saker.

– Selv om siste planlagte møtedag før sommeren er avholdt, kan Stortinget sammenkalles når som helst dersom det er behov for det, sier Gharahkhani.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakten for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon mandag–fredag kl. 07.30–20.00 og lørdag–søndag kl. 11.00–20.00. E-post leses hverdager 07.30–16.30.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Bilder

Stortingspresident masud Gharahkhani leder stortingsmøtet 21. juni.
Stortingspresident masud Gharahkhani leder stortingsmøtet 21. juni.
Last ned bilde
Siste stortingsmøte før sommeren, 21. juni 2024
Siste stortingsmøte før sommeren, 21. juni 2024
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye