Norges Skiforbund

Aalbu ny hoppsjef i Skiforbundet

Del

Jan-Erik Aalbu blir daglig leder for NSF hopp. Aalbu har lang og bred erfaring fra idrett og næringsliv, både som utøver, tillitsvalgt og leder. Han får blant annet oppgaven med å lede norsk hoppsport mot VM i Trondheim og OL i Milano.

– Jan-Erik har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. Han har stor kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og var vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder. Jan-Eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover, sier leder i Hoppkomiteen, Stine Korsen.     

– Hoppsporten fornyer seg og vil utvikle sin posisjon som en av publikumsvinnerne i Europa. Norge skal spille en viktig og ledende rolle i denne utviklingen. Jeg ser også et stort potensial for å utvikle hopp på hjemmebane. Derfor takket jeg ja til denne jobben, sier Aalbu.  

Han kommer fra stillingen som kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, og har erfaring både som hopptrener og sportssjef for hopp- og kombinertlandslaget. Aalbu har bidratt til en betydelig sponsorvekst for håndballforbundet, og har i tillegg ledet Norge til flere medaljer i VM og OL i sin periode som trener og sportssjef. 

– Jan-Erik kan vise til sterke sportslige resultater, er godt likt både av klubbene og støtteapparatet sentralt. Han har i tillegg den kommersielle teften vi trenger for å bygge et sterkt hopplandslag for fremtiden, sier Korsen. 

Jan-Erik Aalbu har store ambisjoner for det norske hopplandslaget. 

– Norge har alle mulige forutsetninger for å hevde seg i verdenseliten og ta gull i VM på hjemmebane. Men skal vi lykkes, må vi bygge et sterkt felleskap, der utøvere, støtteapparatet, sponsorer og ski-Norge spiller hverandre gode. Det har vi fått til før, og det er min ambisjon fremover, sier Aalbu. 

– Det skjer store ting i hoppsporten om dagen. Kommersielle virksomheter og endringer i rettighetsbildet på TV-siden tvinger oss til å tenke nytt. Det er bra. 

Jeg tror vi kommer til å se konkurranser der det hoppes opp mot 300 meter. Den sterke internasjonale konkurransen blant nasjonene vil bidra til at hoppsporten blir en av de mest uforutsigbare og spennende grenene i skisporten fremover, sier Aalbu.  

Kontaktpersoner:
Stine Korsen, mobil: 920 96 768
Jan-Erik Aalbu, mobil: 977 11 120

Om Norges Skiforbund

Ønsker du å motta pressemeldinger fra oss?


Norges Skiforbund (NSF) ble stiftet 1908, og vi er et av Norges største særforbund. Under NSF ligger grenene alpint, freeski, freestyle, hopp, kombinert, langrenn, randonee og telemark i Norge. NSF har cirka 115 000 medlemmer fordelt på 16 kretser og 1150 klubber. 

Les mer på vår nettside skiforbundet.no

Følg pressemeldinger fra Norges Skiforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Skiforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Skiforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye