Jan Frich ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF

Del

Jan Frich er tilsatt som ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF. Frich kommer fra stillingen som administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo.

Jan Frich tiltrer som administrerende direktør 16. september.
Jan Frich tiltrer som administrerende direktør 16. september. Foto: Helse Midt-Norge RHF

- Jeg er glad for muligheten til å bli del av det store laget som arbeider for å skape og videreutvikle en god og likeverdig helsetjeneste til befolkningen i Midt-Norge, sier Jan Frich.

Vi arrangerer digital pressekonferanse med Jan Frich torsdag formiddag. Se mer info nederst i saken.

Bred erfaring fra helsesektoren

Jan Frich er utdannet lege fra Universitetet i Oslo, og har doktorgrad i medisin og mastergrad i helseadministrasjon fra samme sted. Han har en master i medisinsk antropologi fra Brunel University i London, samt lederutdanning fra Harvard University.

Han har bred erfaring fra ulike lederstillinger i helsesektoren. Før han tiltrådte som administrerende direktør ved Diakonhjemmet, var han fagdirektør og viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF. Han er i tillegg styreleder ved Nordlandssykehuset HF.

Fornøyd styreleder

- Vi er svært fornøyde med at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny administrerende direktør ved Helse Midt-Norge RHF. Helsesektoren står overfor betydelige utfordringer og Jan Frichs kunnskap og erfaring vil være en styrke for oss i dette arbeidet, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF

En rekke store endringer

I slutten av april ble det kjent at nåværende toppsjef ved Helse Midt-Norge RHF, Stig Arild Slørdahl, etter eget ønske ville fratre over sommeren.

Slørdahl har vært øverste leder for HMN RHF siden 2015 og har ledet helseregionen gjennom en pandemi og en rekke store endringer som nytt sykehus på Hjelset (SNR) i Møre og Romsdal, nytt sikkerhetsbygg på Østmarka i Trondheim og innføring av Helseplattformen.

Jan Frich tiltrer som administrerende direktør 16. september.

Pressekonferanse

Torsdag formiddag arrangerer vi en digital pressekonferanse der det blir mulig å stille spørsmål til vår kommende administrerende direktør. Styreleder Odd Inge Mjøen blir med på siste del av møtet.

Pressemøtet vil foregå fra cirka 11.10 til 11.40. Innlogging via denne lenken: 

Bli med i møtet nå

Kontakter

Eiliv FlakneDirektør for kommunikasjon og samfunnskontaktHelse Midt -Norge RHF

Har ansvar for mediekontakt og tilrettelegging for media i saker som angår Helse Midt-Norge RHF.
468 86 618 (medievakt)

Tel:+ 47 950 66 565eiliv.flakne@helse-midt.no

Følg pressemeldinger fra Helse Midt-Norge RHF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Midt-Norge RHF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Midt-Norge RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye