Statens jernbanetilsyn

Krossobanen stengt med umiddelbar virkning

Del

19. juni besluttet Statens jernbanetilsyn (SJT) å stenge Krossobanen på Rjukan.

Statens jernbanetilsyn mener at Krossobanen ikke har gjort de nødvendige tiltakene for å ivareta sikkerheten.
Statens jernbanetilsyn mener at Krossobanen ikke har gjort de nødvendige tiltakene for å ivareta sikkerheten. I, Besse, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2466205

Stansvedtaket kom som en følge av at SJT var på tilsyn hos Krossobanen 18. juni. 

– Bakgrunnen for tilsynet var bekymringsmeldinger fra ulike hold. I tillegg har vi måttet purre på en sikkerhetskritisk prøving av tauene. Dette førte til at vi så det som nødvendig med et tilsyn, sier direktør i SJT, Erik Ø. Reiersøl-Johnsen.

I tillegg til tilsynet har SJT fått en rapport med en grundig visuell kontroll av oppheng og løpeverk til kabinene på Krossobanen. Rapporten er utført av et firma som har stått for mye av vedlikeholdet på Krossobanen. I rapporten peker firmaet på flere urovekkende forhold og forslag til videre tiltak.

SJTs vurdering er at det ikke er forsvarlig å drive Krossobanen videre før funnene er kartlagt grundigere og utbedret, eventuelt at oppheng og løpeverk er fornyet.

– Stans er et virkemiddel vi bare bruker når det kan være fare for liv og helse. Vi har full forståelse for at dette går ut over mer enn Krossobanen selv, men vår jobb er å sikre trygge taubaner for publikum. Når Krossobanen ikke har vist godt nok at publikums sikkerhet er ivaretatt, har vi ikke annet valg enn å stenge banen, sier Reiersøl-Johnsen.

Kontakter

PressevaktPressevakten er bemannet i åpningstiden 09.00–15.00

Tel:22 99 59 02

Lenker

Om Statens jernbanetilsyn

Statens jernbanetilsyn (SJT) er tilsynsmyndighet for jernbane, taubaner og fornøyelsesinnretninger i Norge. SJT er også markedsovervåker og skal bidra til et effektivt jernbanemarked.

Følg pressemeldinger fra Statens jernbanetilsyn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens jernbanetilsyn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens jernbanetilsyn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye