Norges Hyggeligste Håndverker

Mange hyggelige håndverkere i Bergen

Del

Bergen på topp tre i stor bransjekåring

Bransjekåringen, Norges Hyggeligste Håndverker har blitt en stor begivenhet i håndverksbransjen. Her fra finalen i fjor.
Bransjekåringen, Norges Hyggeligste Håndverker har blitt en stor begivenhet i håndverksbransjen. Her fra finalen i fjor.

Norges Hyggeligste Håndverker, Håndverksbransjens svar på Oscar-utdelingen, er i gang igjen. For åttende året på rad skal de aller hyggeligste håndverkerne i klassene Elektriker, Snekker, Tømrer, Rørlegger, Maler, Mur og betong, Lærling og Åpen klasse letes frem, nomineres og kåres. Siden startskuddet gikk den 22.april har det strømmet på med nominasjoner og stemmer, og så langt i konkurransen gjør bergensere det godt. Med hele 39 nominerte håndverkere ligger Bergen i skrivende stund på andreplass over kommuner med flest nominerte håndverkere.  

Bergen er en stor by, med mange hyggelige håndverkere. Bergensere er jo kjent for sitt gode humør og patriotisme, de er fulle av engasjement og er gode på å heie frem sine. Også i tidligere år har oppslutningen og engasjementet her vært stort, sier prosjektleder for kåringen, Benjamin Husstad-Nedberg. 

En som vet hva det vil si å bli nominert til Norges Hyggeligste Håndverker er maler Petter Bjarnoll fra Bergen. I 2022 stakk han av med seieren i kategorien Norges Hyggeligste Maler, samt heder og ære. – Når jeg ble nominert så ble jeg jo fryktelig overrasket. Jeg gjør jo egentlig bare det jeg liker å gjøre. Å bli nominert og til slutt vinne tittelen Norges Hyggeligste Maler gjorde meg både stolt og ydmyk på en gang, sier Bjarnoll. Han mener Norges Hyggeligste Håndverker er viktig, ikke bare for ham selv, men også for bransjen som helhet. – Kåringen har jo blitt stor nå og det er et stort system i sving, mange der ute har fått det med seg og det er gjevt å bli nominert, og ikke minst vinne. Kåringen er med på å vise frem bransjen på en veldig god måte, og den viser at det ikke bare er ingeniører og blåruss som er viktige og attraktive for unge mennesker på vei ut i livet.

Til årets nominerte har den blide maleren fra Bergen et klart råd. – Ta til deg nominasjonen, det ligger noe bak det. Tør å være stolt av det. Det er jo nettopp derfor du er nominert, fordi du er en stolt håndverker.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg
Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg
Last ned bilde
Maler, Petter Bjarnoll fra Bergen, stakk av med tittelen Årets Maler i 2022
Maler, Petter Bjarnoll fra Bergen, stakk av med tittelen Årets Maler i 2022
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norges Hyggeligste Håndverker

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hyggeligste Håndverker på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Hyggeligste Håndverker

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye