Den første H2Science-konferansen er en suksess
18. og 19. juni trakk en ny konferanse om hydrogenforskning 132 hydrogenforskere og bransjefolk til Trondheim.
Målet med konferansen er å legge til rette for diskusjoner og fremme samarbeid mellom forskere og bransjefolk innen feltet, og på den måten bidra til å realisere en bærekraftig, grenseoverskridende og sektorovergripende økonomi for hydrogen.

H2Science tar opp vitenskapelige og teknologiske fremskritt innen hydrogenforskning
Snart er det kun 25 år til 2050 og verden nærmer seg raskt et avgjørende beslutningspunkt når det gjelder klimamålene. Hydrogen regnes som en av de viktigste driverne for energiomstillingen, siden det er en utrolig allsidig energibærer som ikke produserer noen klimagassutslipp ved bruk. På den måte kan det bidra til avkarbonisering av en rekke industrier, fra varme- og elektrisitetsproduksjon, til transport og maritim sektor.
Å realisere hydrogenets fulle potensiale vil imidlertid kreve mer forskning og innovasjon gjennom hele verdikjeden for hydrogen. H2science-konferansen er derfor laget for å spesifikt fokusere på og fremme de nyeste vitenskapelige og teknologiske fremskrittene innen hydrogenforskning.
Konferansen hadde 12 hovedtalere, 60 muntlige presentasjoner og 30 postere om emner fra hele hydrogenverdikjeden.
– Pågående forskning og utvikling er avgjørende for å etablere helhetlige verdikjeder for hydrogen og ammoniakk. De vitenskapelige diskusjonene mellom forskere og industriaktører på H2science-konferansen dreier seg i stor grad om hydrogenteknologier og deres betydning for samfunnet vårt. Disse diskusjonene er nødvendige for å kunne bidra til økte bruksområder for hydrogen, sa Kyrre Sundseth, forskningsleder i SINTEF Industri.
Temaer som ble tatt opp under konferansen var
- hydrogen- og ammoniakkproduksjon
- sikkerhet ved hydrogen og ammoniakk
- materialintegritet i nærvær av hydrogen og ammoniakk
- transport og lagring av hydrogen og ammoniakk
- sluttbruksteknologier
- samfunns- og miljøaspekter
- internasjonale FoU-pilot- og storskalainitiativer
Mer investering i forskning og utvikling er avgjørende for å realisere målene i hydrogenstrategiene
Både EU og den norske regjeringen har utarbeidet strategier for å realise en fornybar økonomi rundt hydrogen som sørger for lave karbonutslipp.
H2science arrangeres av FME HYDROGENi, et forskningssenter for fornybar energi (FME) som arbeider for å støtte målene i den norske regjeringens hydrogenveikart. Dette inkluderer også etableringen av et nasjonalt marked for hydrogenproduksjon og -bruk innen 2050.
– Å fortsatt investere i forskning og utvikling er avgjørende for å mobilisere økonomien rundt hydrogen og få til et internasjonalt samarbeid mellom forskere og industripartnere, sa Nils Røkke, direktør for FME HYDROGENi og konserndirektør for bærekraft i SINTEF.
Med H2science ønsker vi å løfte fram fremgang ved å skape en arena for deling av vitenskapelige resultater og fremskritt.
H2science blir også arrangert i 2026. Les mer om konferansen på nettsiden: https://h2science.no/
Nøkkelord
Kontakter
Nils RøkkeDirektør bærekraft - SINTEFSINTEF
Tel:+47 951 56 181nils.a.rokke@sintef.noAnne Steenstrup-DuchKommunikasjonssjefSINTEF Energi
Tel:900 96 295Anne.Steenstrup-Duch@sintef.noBilder

Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom