Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Jambak fast ansatt som leder i Telemark fengsel

Del

Espen Jambak (60) tiltrådte denne måneden som fast fengselsleder for Telemark fengsels to avdelinger i Skien og Kragerø.

Fengselsleder Espen Jambak, Telemark fengsel. Fengselets avdeling i Skien i bakgrunnen.
Fengselsleder Espen Jambak, Telemark fengsel. Fengselets avdeling i Skien i bakgrunnen.

Jambak har fungert som fengselsleder i Telemark fengsel siden juni 2022, og har blant annet ledet overgangen fra mannsfengsel til kvinnefengsel ved avdelingen i Skien. 

Avdelingen i Skien er en ren kvinneavdeling med for tiden 43 innsatte, mens avdelingen i Kragerø har 18 fengselsplasser for menn. Begge avdelingene har høyt sikkerhetsnivå. 

Jambak er utdannet fengselsbetjent ved Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og begynte i kriminalomsorgen i 1988. Han har vært fengselsbetjent, førstebetjent, avdelingsleder og assisterende fengselsleder. I en kort periode var han også regiontillitsvalgt. 

I tillegg til KRUS har han tatt grunnfag i samfunnsvitenskap ved Universitetet. Han har vært engasjert i opplæring og programvirksomhet i fengselet, blant annet i sinnemestring og bygging av mestringstillit (BaM). 

Jambak har en dialogbasert lederstil og er opptatt av å leve opp til kriminalomsorgens verdier "trygghet", "åpenhet" og "nytenking". 

- Jeg ønsker å tenke nytt, og å gjøre det sammen med ansatte, sier Jambak.

- Det er viktig å skape noe sammen. Jeg vil arbeide for et arbeidsmiljø som skal være trygt og godt, og det krever åpenhet og dialog. Det er måten å få organisasjonen best mulig rustet til å møte de utfordringene vi har i kriminalomsorgen i dag, sier Jambak. 

Telemark fengsels avdeling i Skien er nå i gang med å forberede etablering av Nasjonal forsterket fellesskapsavdeling for kvinner, en fengselsavdeling som skal gi psykisk syke kvinner i fengsel et bedre tilbud enn de får i dag. Avdelingen skal etter planen tas i bruk kommende år.   

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye