Nytt opplevelsesspill for barn: i været
Lær om styrkene og kreftene i været, og hvordan de påvirkes av klimaendringer!
Engasjerte barn!
Sammen med Energisenteret på Hunderfossen, har Meteorologisk institutt utviklet et digitalt kunnskapsspill om vær og klima. Spillet er tilgjengelig for alle besøkende i familieparken i sommersesongen og for elever på skolebesøk resten av året. Spillet er en del av Meteorologisk institutt sin nye satsning på barn- og unge.
–Meteorologisk institutt skal være synlig og relevant som allmennværvarsler og formidler av klimakunnskap, også for en ung og digital befolkning. For å få til dette må vi komme tidlig på banen med vær- og klimaformidling. Vi håper opplevelsesspillet "i været" både engasjerer og er lærerikt, forteller direktør Roar Skålin.
Barn og unge er engasjerte i klima og miljø. Et av målene i skolen er å bidra til at elevene utvikler naturglede, respekt for naturen og klima- og miljøbevissthet. I følge Barnas klima- og miljørapport i 2023, mener 65 prosent av barn og unge at vi må høre mer på klimaforskere. Det synes Meteorologisk institutt er et godt utgangspunkt for å dele mer av vår kunnskap om vær og klima.
Åpning 26. juni
Den offisielle åpningen av spillet er på Energisenteret på Hunderfossen den 26. juni kl. 11.30. Energiminister Terje Aasland skal formelt åpne den nye utstillingen. Utstillingen har nye attraksjoner om de fornybare energikildene vann, sol, vind og biomasse. Direktør ved Meteorologisk institutt, Roar Skålin, skal fortelle om det nye kunnskapsspillet "i været" og er tilgjengelig for spørsmål. TV-meteorolog Kristian Gislefoss og klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet har vært med å lage spillet, og de vil også være tilgjengelig for spørsmål.
Kl. 14 samme dag arrangerer Energisenteret et seminar om Innlandet i energiomstillingen. Der vil energiminister Terje Aasland og direktør Roar Skålin delta.
Det kan bli trangt om plassen ved selve Energisenteret, så det er best å parkere ved hovedinngangen. Ta kontakt med Jarle Hovland på Energisenteret, på 481 88 153 dersom du har spørsmål.
Velkommen skal dere være!
Nøkkelord
Kontakter
Mai-Linn Finstad SvehagenSenior kommunikasjonsrådgiverMeteorologisk institutt
Tel:41004321mailf@met.noBilder
Lenker
Følg pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Meteorologisk institutt
Det vil regne mye mer på Vestlandet i fremtiden13.1.2025 15:12:41 CET | Pressemelding
Deler av Vestlandet forbereder seg nå på væromslag. Flere steder er det varslet fra 60 til 90 millimeter regn i løpet av 24 timer. Ny forskning viser at vestkysten av Norge kan forvente flere dager med mye regn. Hvor stor økningen blir er avhengig av hvor mye klimagasser vi slipper ut.
Havet “kokte” i 20248.1.2025 10:01:00 CET | Pressemelding
Fjoråret passerte for første gang 1,5 grader over det førindustrielle gjennomsnittet. Havet bidro sterkt til denne rekorden. Og når havet “koker”, påvirker dette også mange andre prosesser.
Været i Norge i 20248.1.2025 10:00:00 CET | Pressemelding
For landet sett under ett ble året det tredje varmeste og tredje våteste vi noen gang har registrert. I Nord-Norge ble året det varmeste.
Desember var mild og våt2.1.2025 15:19:50 CET | Pressemelding
Desember endte 1,7 grader over normalen og var i gjennomsnitt 30 prosent våtere. Samtidig fikk vi ny norgesrekord for maksimumstemperatur.
Klimastatus 2024: Året da havene "kokte2.1.2025 11:07:13 CET | Presseinvitasjon
Havet fungerer som en termostat for jorden ved å regulere og balansere temperaturen gjennom flere naturlige prosesser. Men når alle verdens hav har hatt marine hetebølger samtidig i 2024, hvordan påvirker dette det som skjer over land?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom