Meteorologisk institutt

Nytt opplevelsesspill for barn: i været

Del

Lær om styrkene og kreftene i været, og hvordan de påvirkes av klimaendringer!

To barn tester det nye spillet i været på Energisenteret på Hunderfossen
To barn tester det nye spillet i været på Energisenteret på Hunderfossen Foto: Hunderfossen Foto: Hunderfossen

Engasjerte barn!

Sammen med Energisenteret på Hunderfossen, har Meteorologisk institutt utviklet et digitalt kunnskapsspill om vær og klima. Spillet er tilgjengelig for alle besøkende i familieparken i sommersesongen og for elever på skolebesøk resten av året. Spillet er en del av Meteorologisk institutt sin nye satsning på barn- og unge. 

–Meteorologisk institutt skal være synlig og relevant som allmennværvarsler og formidler av klimakunnskap, også for en ung og digital befolkning. For å få til dette må vi komme tidlig på banen med vær- og klimaformidling. Vi håper opplevelsesspillet "i været" både engasjerer og er lærerikt, forteller direktør Roar Skålin.

Barn og unge er engasjerte i klima og miljø. Et av målene i skolen er å bidra til at elevene utvikler naturglede, respekt for naturen og klima- og miljøbevissthet. I følge Barnas klima- og miljørapport i 2023, mener 65 prosent av barn og unge at vi må høre mer på klimaforskere. Det synes Meteorologisk institutt er et godt utgangspunkt for å dele mer av vår kunnskap om vær og klima.

Åpning 26. juni

Den offisielle åpningen av spillet er på Energisenteret på Hunderfossen den 26. juni kl. 11.30. Energiminister Terje Aasland skal formelt åpne den nye utstillingen. Utstillingen har nye attraksjoner om de fornybare energikildene vann, sol, vind og biomasse. Direktør ved Meteorologisk institutt, Roar Skålin, skal fortelle om det nye kunnskapsspillet "i været" og er tilgjengelig for spørsmål. TV-meteorolog Kristian Gislefoss og klimaforsker Helga Therese Tilley Tajet har vært med å lage spillet, og de vil også være tilgjengelig for spørsmål.

Kl. 14 samme dag arrangerer Energisenteret et seminar om Innlandet i energiomstillingen. Der vil energiminister Terje Aasland og direktør Roar Skålin delta.

Det kan bli trangt om plassen ved selve Energisenteret, så det er best å parkere ved hovedinngangen. Ta kontakt med Jarle Hovland på Energisenteret, på 481 88 153 dersom du har spørsmål.

Velkommen skal dere være!

Nøkkelord

Kontakter

Mai-Linn Finstad SvehagenSenior kommunikasjonsrådgiverMeteorologisk institutt

Tel:41004321mailf@met.no

Bilder

Mye kan skje når du spiller i været, her er tre barn ved spillebrettet.
Last ned bilde
To barn spiller i været
To barn spiller i været
Last ned bilde
Opptil seks barn kan spille dette kunnskapsspillet samtidig og konkurrere
Opptil seks barn kan spille samtidig og de konkurrerer om å samle energi.
Last ned bilde
Du får føle på styrkene og kreftene i været når du spiller. Her ser vi en jente med vind i håret.
Du får føle på styrkene og kreftene i været når du spiller
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Meteorologisk institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Meteorologisk institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Meteorologisk institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye