Nye Veier

Contur AS skal bygge ny Hommelvikbru på E6 mellom Trondheim og Værnes

Del

Contur AS har fått oppdraget med å bygge Hommelvikbrua (sørgående kjørefelt) på strekningen E6 Trondheim-Værnes. Kontraktsverdien er rundt 180 mill NOK eks mva. Byggestart blir i august 2024.

Hommelvikbrua sørgående blir bygget som stålplatebærer i samvirke med betongdekke
Hommelvikbrua sørgående blir bygget som stålplatebærer i samvirke med betongdekke Nye Veier

Hommelvikbrua sørgående blir bygget som stålplatebærer i samvirke med betongdekke. Det blir to kjørefelt, med en lengde på 228 m, fordelt på 4 spenn. Hommelvikbruas sørgående kjørefelt skal stå ferdig i desember 2025. 

Minst mulig ulemper for trafikanter, naboer og andre berørte 

- Vi er glade for å ha fått på plass entreprenør som skal bygge ferdig brua. Brua er viktig for fremdriften i hele prosjektet. Det er derfor viktig å ferdigstille den så fort som mulig, sier prosjektsjef Magne Ramlo.  

- Viktige overordnede mål for hele prosjektet er at trafikksikkerhet og fremkommelighet prioriteres i anleggsgjennomføringen, og at det blir minst mulig ulemper for naboer og andre berørte, sier Ramlo. 

Null-visjon for personskader og miljøutslipp 

Nye Veier har høye forventninger til entreprenøren med hensyn på seriøsitet og ytre miljø. Arbeidet som skal utføres skjer i et område der det tidligere har gått ras, i tillegg til at arbeidet skal utføres i høyt og bratt terreng, og med nærføring til eksisterende E6. 

Hommelvikbrua krysser elva Homla, som er et vernet vassdrag og et populært turområde.

Kart%20over%20veistrekningen%20E6%20Ranheim-V%E6rnes
E6 Ranheim-Værnes Nye Veier

Nordgående Hommelvikbru vil bli en del av totalentreprisen for E6 Sveberg-Værnes.  

Da Nye Veier og totalentreprenør Acciona ble enige om å avslutte deres arbeid på ny E6 mellom Ranheim og Værnes var bare deler av den sørgående brua bygd.  

  • Contur er den del av Infra Group, og har sine røtter i den tidligere anleggsdivisjonen til Kruse Smith Entreprenør, og ble et selvstendig selskap, Kruse Smith Anlegg, i 2021. De skiftet navn til Contur i juni 2023. https://contur.no/
  • Infra Group er eier av entreprenørselskapene Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg, Contur og Norsk Massehåndtering (NOMAS). https://infragroup.no/

Kontakter

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye