OBOS

OBOS setter i gang bygging av 275 leiligheter i Sverige

Del

11. juni ble det første spadetaket tatt på et nytt boligprosjekt i Tyresö kommune utenfor Stockholm. Her er OBOS Sverige AB totalentreprenør for et større boligprosjekt som skal bygges for Scandinavian Property Group (SPG).

Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS.
Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS. Hampus Lundgren

De nye boligene skal bygges i tre og sertifiseres med «Miljöbyggnad Guld». Det er snakk om totalt åtte bygg på inntil seks etasjer og som vil romme totalt 275 leiligheter.

- Vi takker SPG for tilliten og ser frem til å levere gode boliger til et flott plassert prosjekt. Det er viktig for både OBOS og hele byggenæringen at noen tør og har kapasitet til å sette i gang byggeprosjekter også i dagens utfordrende marked. Det bygges få nye boliger, samtidig som behovet for boliger øker både i Norge og Sverige, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for Boligutvikling Trehus i OBOS.

- Et så stort prosjekt som dette er et viktig bidrag for å sikre boligbehovet fremover. Videre er denne jobben viktig for oss i OBOS for å sikre jobb for mange av våre medarbeidere og kolleger, og gjør at vi og bransjen beholder viktig kompetanse for fremtidens boligbygging, sier Ebbesen videre.

Prosjektet vil sette fokus på miljø, blant annet gjennom å bygge i tre og å få miljøsertifisert boligene. For å få gullsertifisering må boligen oppfylle strenge krav til energieffektivitet, innemiljø, materialvalg og miljøpåvirkning.

- Vi er meget stolte over vårt samarbeid med OBOS på dette ambisiøse prosjektet. Å ha Miljöbyggnad Guld-sertifisering og bygge i tre er helt i tråd med vår visjon på bærekraft. Tyresö er en fantastisk kommune og vi ser frem til å bidra til dens utvikling, sier Simon Sjöbom, utviklingssjef for SPG i Sverige.

Prosjektet er ventet å være ferdigstilt høsten 2026.

Kontakter

Marianne Gjertsen EbbesenKonserndirektør boligutvikling trehus

Tel:91 61 62 56

Om OBOS

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye