Hvilke land heier nordmenn på under EM?

Del

I dag starter Euro 2024 i Tyskland, og Norge glimrer med sitt fravær. Det betyr ikke at nordmenn er nøytrale. Salgstallene fra  Unisports nettbutikk og deres nye butikk på Karl Johan viser at vi har en klar EM-favoritt.

Hvilke drakter har solgt mest før EM?
Hvilke drakter har solgt mest før EM? Unisport

Selv om Norge ikke er med i sommerens store høydepunkt for fotballinteresserte, betyr det ikke at vi ikke engasjerer oss. Ser vi på salgstallene til Unisports nettbutikk og deres nye butikk ppå Karl Johan fra 1. januar til i dag, kan vi enkelt rangere hvilke landslag som er mest populære blant nordmenn.

– Vi vet jo at nordmenn virkelig elsker fotball, og det er alltid spennende å dykke ned i salgstallene når et mesterskap står for trappene. I Norge er  det selvfølgelig spesielt interessant å se hvilket land som har den største følgerskaren, da dere i utgangspunktet er nøytrale, sier Michael Burk, tysker og administrerende direktør i Unisport.

Unisport har opplevd økt salg av supporterutstyr i forkant av EM, og salget av drakter fra de ulike landene har vært skyhøyt denne våren.

– Vi har sett en betydelig økning i salget av supporterutstyr. Nordmenn er klare for fotballfest, uansett hvilket land de støtter. Selv i Norge kan vi nok forvente at hele landet tar en liten pause for å se de største kampene, sier Micheal Burk.

Hvem heier vi på?

Med utgangspunkt i salgstallene hos Unisport er det imidlertid ting som tyder på at den norske fansen ikke er så nøytral som man skulle tro. Her er topp 5 mest solgte landslagstrøyer denne sesongen:

England – 21 %
Det er ingen tvil om at "Three Lions" har en stor tilhengerskare i Norge, og selger klart mest drakter i Norge av EM-deltagerne.

Tyskland – 12 %
Tyskland har alltid et lag som går langt i mesterskap takket være et tysk maskineri som fungerer som det skal. I år kan det potensielt bli hjemmeseier, og blant EM-deltagerne selger de nest flest drakter i Norge .

Portugal – 12 %
Cristiano Ronaldo-effekten gjør seg trolig fremdeles gjeldende, og ender på delt andreplass.

Italia – 11 %
Italia har alltid vært populære blant nordmenn, og det ser ut til at den trenden fortsetter med en respektabel fjerdeplass.

Danmark – 9 %
Våre skandinaviske naboer har også en solid tilhengerskare her til lands, men kanskje er femteplassen noe skuffende?

– Jeg skulle gjerne sett Norge i mesterskapet, men jeg må si at jeg er imponert over nordmenns fotballglede inn mot mesterskapet. Det varmer et fotballhjerte, sier Michael Burk.

Fotballfeber hos Unisport

Så uansett om du synger "It's coming home", heier på "Die Mannschaft", roper "Força Portugal", "Forza Italia" eller støtter våre danske venner: nordmenn elsker fotball!

– Jeg ønsker alle fotballfans i Norge en fantastisk Euro 2024. La oss håpe på mange spennende kamper og mye god fotball, sier Burk før han avslutningsvis legger til: 

– Og så registrerer jeg forøvrig at Danmark ligger bak Tyskland på denne listen, og det er noe jeg ser frem til å dele med mine danske kollegaer!

Kontakter

Bilder

Hvilke drakter har solgt mest før EM?
Hvilke drakter har solgt mest før EM?
Unisport
Last ned bilde
Italia
Italia
Unisport
Last ned bilde
Danmark
Danmark
Unisport
Last ned bilde
Portugal
Portugal
Unisport
Last ned bilde
Tyskland
Tyskland
Unisport
Last ned bilde
England
England
Unisport
Last ned bilde

Unisport

Unisport er Europas ledende nettplattform innen fotball, og tilbyr fotballsko, fotballdrakter og annet fotballutstyr til spillere, supportere, trenere og dommere. Unisport er også partner for flere nordiske fotballforbund, samt store norske klubber som Brann, Stabæk og Bodø Glimt. Internasjonalt er Unisport samarbeidspartnere med klubber som Liverpool og FC København.

Samtidig fungerer Unisport som en global mediekanal og skaper eget innhold for over 6 millioner følgere i sosiale medier. Unisport ble grunnlagt i 1995 i København. I tillegg til flaggskipbutikker i Paris, Stockholm og København, har Unisport egne nettbutikker i 10 europeiske land. Resten av verden bestiller varene fra Unisportstore.com. Fra våren 2024 har Unisport et eget flaggskip på Paleet midt på Karl Johan i Oslo.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye