Parat

Parat med politisk gjennomslag for langtidsplan

Del

Stortinget har lyttet til Norges Politilederlag og Parat politiet. Nå har Stortinget bestemt å innføre egen langtidsplan for politiet.  

 Med det har flere års politisk påvirkningsarbeid fra Norges Politilederlag og Parat politiet nå gitt gjennomslag. Onsdag vedtok Stortinget å innføre egne langtidsplaner for politiet etter samme modell som for Forsvaret. Det vil gi nødvendig forutsigbarhet og mest effektiv bruk av offentlige midler, mener Norges Politilederlag og Parat politiet.

Skal komme innbyggerne til gode

Leder i Norges Politilederlag i Parat, Kjetil Ravlo, er fornøyd med det politiske gjennomslaget.
– En langtidsplan for politiet slik vi har skissert den, ligner på det Forsvaret opererer med. Vi vil nå jobbe med innretningen, men i bunnen ligger ønsket om et tydelig ambisjonsnivå for norsk politi, over flere år, med en finansiering som skal følges opp. Det skal gi et bedre resultat for innbyggerne våre, sier han.

Parat og Norges Politilederlag har vært involvert i arbeidet med å få på plass langtidsplan for politiet helt siden 2015, men han sier at den målrettede innsatsen særlig har pågått de siste par årene. Norges Politilederlag og Parat politiet har stått i spissen, og Politiets Fellesforbund har også blitt en viktig part i arbeidet.
– Det tror jeg har vært viktig for at vi nå har fått dette utfallet, sier Ravlo om samarbeidet.

Nå haster det

Lederen i Norges Politilederlag mener summen av alle utfordringene politiet har møtt de siste årene gjør at det nå haster med å få på plass en langtidsplan. 
– Nå skal vi sørge for at dette blir en god prosess og gi planen innhold. Jeg håper og tror at når dette blir satt i system, så vil folk oppleve et politi som er tydelig og synlig til stede, både i gata, på nettet og på andre arenaer. Slik kan vi forebygge og bekjempe kriminalitet på en god måte, sier Ravlo.

Helge André Njåstad (FrP) fra Stortingets justiskomité er enig med Ravlo. Han mener det nå er viktig at politiet kan planlegge virksomheten sin over flere år, og ikke bare fra måned til måned. 
– Det er ikke bare en stor dag for politiet, men også for kriminalitetsbeskyttelsen av innbyggerne i Norge. Nå kan vi satse mer på politiet, og vi får en bredere og mer opplyst debatt, sier Njåstad.

En hardere virkelighet

Også justiskomiteens Sveinung Stensland (H) mener vedtaket om langtidsplan er positivt.
– I samfunnsdebatten ser vi en diskusjon om at politiet møter sterkere og mer kompakt organisert kriminalitet, i tillegg til at voldsbruken er blitt høyere. Polititjenestemenn står oftere overfor truende situasjoner og er utsatt for skader på jobb, sier han.

Stensland framholder at det gjør inntrykk på ham at de som skal passe på oss andre, ikke får nok beskyttelse selv.
– Alt dette gjør at vi, både politikken og i mediebildet, er blitt mer opptatt av hvordan politiet har det på jobb, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye